Håndbold

Klavs Bruun har ondt af Pytlick

Den nye SønderjyskE-træner hylder Jan Pytlick for en "fuldstændig fantastisk" karriere.

Da Klavs Bruun Jørgensen blev kvindelandstræner for seks år siden, tog han over for en fyret Jan Pytlick.

Nu er han havnet i samme situation.

Jeg er ked af det på hans vegne, at det ikke lykkedes at få lov til at gøre det færdigt

Jan Pytlick

Denne gang er det som herreklubtræner i SønderjyskE, der fredag meddelte, at de har fyret Jan Pytlick med øjeblikkelig virkning. Og det er med en blandet følelse i kroppen, at Klavs Bruun Jørgensen overtager ansvaret, for det betyder samtidig, at der sandsynligvis er sat et punktum for Jan Pytlicks karriere som håndboldtræner.

- Jeg vidste jo godt, jeg skulle starte dernede på et tidspunkt, men det er aldrig på en sjov bekostning, når det går ud over en anden, og jeg havde også håbet for Pytlick, at han fik lov til at gøre det færdigt. Men jeg ved også bare, hvordan vores branche er, og at tingene sker hurtigt, siger den nye SønderjyskE-træner til TV 2 SPORT.

Jan Pytlick meddelte i begyndelsen af oktober, at han stopper som klubtræner til sommer næste år, hvor det var planen, at Klavs Bruun Jørgensen skulle tage over.

På grund af omstændighederne omkring Jan Pytlick havde det dog ikke gjort ham noget, hvis det først havde været til sommer, at han skulle være cheftræner. Sådan skulle det bare ikke være.

- Pytlick har haft en fuldstændig fantastisk karriere, og han er en rigtig, rigtig god kollega. Så jeg er også ked af det på hans vegne, at det ikke lykkedes at få lov til at gøre det færdigt. Jeg har ikke andet end rosende ord at sige om ham, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Sigter efter slutspillet uden en revolution

Den 47-årige træner overtager et SønderjyskE-hold, der ligger en anelse længere nede i tabellen, end de havde ønsket sig.

I det sønderjyske klapper de ikke i hænderne over en tiendeplads efter 12 spillede kampe, og det er Klavs Bruun Jørgensen klar over.

- Det er et spændende hold, og jeg synes også, at Pytlick har fået rigtig meget ud af det. De fik en flot femteplads sidste år med stort set samme mandskab. Men det handler om at være et slutspilshold. Det er det, der bliver opgaven igen, siger den nye SønderjyskE-træner.

Han forventer ikke at foretage store ændringer i Pytlicks projekt.

- Når jeg tager over midt i en sæson, er det ikke, fordi jeg kan gå ind at lave en revolution. Så der vil helt sikkert være nogle ting, som kommer til at gå igen. Og så er det håbet om fornyet energi, når der kommer nogle andre impulser ind. Der vil altid være en anden slags øjne, der kigger på tingene - både på spillerne og på spillet. Det er det, vi håber, kan give det moment, som kan bringe os op i tabellen igen.