Håndbold

Heindahls skifte kan gavne landsholdet, spår ekspert

Til sommer vender Kathrine Heindahl hjem til Danmark, hvor hun skal spille for Team Esbjerg og dermed have Jesper Jensen som træner.

Det er ikke kun i Esbjerg, der er grund til at glæde sig over, at Kathrine Heindahl er præsenteret som ny spiller på byens håndboldflagskib.

Der er grund til at glæde sig i hele Danmark.

For Heindahls skifte kan nemlig komme til at gavne landsholdet, spår TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen.

- Jeg tror, det er godt for det danske landshold, at hun kommer til at stå ved siden af Mette Tranborg i forsvaret. Det er et en kæmpe gevinst.

- Og så får hun jo landstræneren som klubtræner. Og det bliver nok lidt de samme ting, de kommer til at arbejde med på klub- og landshold, og det vil være en styrke. For jo mere tid, man har sammen med dem, man står ved siden af, jo større sandsynlighed er der for, at man bliver endnu bedre sammen.

Bidrager med stor fysik

Heindahl har lavet en treårig aftale med vestjyderne og håber at bidrage til, at Esbjerg kan nå med i Final4 i Champions League.

Ifølge Peter Bruun Jørgensen er Esbjergs ambition bestemt ikke blevet mindre med nyerhvervelsen af Heindahl.

- I mine øjne har Esbjerg det største potentiale i at vinde Champions League - eller komme i Final4. De har nogle spillere, der kan noget ekstraordinært på egen hånd. Og så stiller Esbjerg med en kolossal fysik, som de bibeholder med Kathrine Heindahl

Hun nåede at spille i Champions League med CSKA Moskva i den forgangne sæson, hvor de blev nummer fire.

Heindahl er en af to danske stregspillere, der er udtaget til næste måneds VM i håndbold. Den anden er Rikke Iversen.

Hun har spillet 89 kampe for Danmark.