Håndbold

Landsholdsprofil vender hjem til Danmark

Kathrine Heindahl siger farvel til Rusland og Moskva-klubben CSKA, når hendes kontrakt løber ud til sommer.

Efter to sæsoner som udlandsprof vender Kathrine Heindahl hjem til Danmark.

Landsholdsstregen skifter fra CSKA i Moskva til Team Esbjerg, når denne sæson er spillet til ende. Heindahl har skrevet under på en treårig aftale, og det er der flere grunde til.

- Jeg har overvejet både Moskva eller et andet sted i udlandet, men jeg synes også, at de danske hold er begyndt at vise, at de kan være med i toppen af europæisk håndbold. Og hvis man kan forbinde det at være tæt på sin familie og stadig spille topeuropæisk, så har det flere fordele end ulemper, siger Kathrine Heindahl til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Vi skal forhåbentlig spille Final 4 i Champions League, og så mangler jeg stadig et dansk mesterskab.

Forlader storsatsende klub

Kathrine Heindahl skiftede til CSKA i sommeren 2020, hvor hun skrev under på en toårig kontrakt.

Siden har hun oplevet lidt af hvert, og det har gjort tiden i Moskva ”til det bedste, jeg har gjort, både personligt og håndboldmæssigt”, fortæller Heindahl.

Efter lidt over et halvt år i klubben oplevede stregspilleren en pludselig fyring af klubbens danske træner Jan Leslie.

Siden fulgte et forløsende mesterskab for den storsatsende klub, der fra 2019 har arbejdet efter en meget stram plan. Ifølge Handball Planet lyder målsætningen:

  • Første sæson: Medaljer i den russiske liga (indfriet med en tredjeplads i grundspillet – slutspillet blev aflyst på grund af coronapandemien)
  • Anden sæson: Russisk mester (indfriet)
  • Tredje sæson: Champions League-vinder (ligger aktuelt nummer fire ud af otte hold i Gruppe B)

- Hvis du havde spurgt mig for et år siden, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg skulle hjem. Jeg troede, jeg skulle være ude i mange år, for det har været megafedt. Derfor har jeg ikke været ret opsøgende, men Esbjerg har været i stand til at ændre min tankegang lidt, i forhold til hvad der skulle ske i karrieren, siger Heindahl, der desuden er blevet gift for at kunne få sin kæreste med til Moskva.

Flere Esbjerg-nyheder på kort tid

Kathrine Heindahls skifte til Esbjerg sker, samtidig med at Marit Malm Frafjord indstiller karrieren.

Det annoncerede Team Esbjerg for nylig som en af flere nyheder.

I løbet af de seneste dage har Mette Tranborg således også forlænget sin kontrakt til sommeren 2025, mens Marit Røsberg Jacobsen har underskrevet en aftale, der udløber et år tidligere.