Håndbold

Derfor satte Nora Mørk ✔ ved Esbjerg

En af historiens bedste håndboldspillere skifter til Team Esbjerg efter denne sæson. Det er der flere grunde til.

Ønskesedlen var fyldt med flueben, inden Nora Mørk skrev under på en toårig kontrakt med Team Esbjerg.

Det fortæller den norske verdensstjerne til TV 2 SPORT, der herunder samler fem gode grunde til det opsigtsvækkende skifte:

1: Udlandet ✔

- Det passer mig måske lidt bedre. Det kan hurtigt blive lidt for komfortabelt at spille i Norge, hvor man kender til alt og ved, hvordan alle de andre hold i ligaen spiller. Jeg har lyst til at udfordre mig selv. Jeg har ikke lyst til at være komfortabel. Så det var et ganske enkelt valg, og der er jo heldigvis ikke så langt til Norge, siger Nora Mørk.

2: Godt ry ✔

- Der mange norske spillere i Team Esbjerg, og de taler kun godt om Esbjerg. Jeg har også hørt meget godt om Esbjerg udefra. Jeg har fået et godt indtryk, og det virker som en stabil klub, og jeg kan se, at håndbold i Danmark er virkelig populært. Der er mange tilskuere til mange af kampene, og der er en god stemning. Det vil jeg gerne opleve, siger Nora Mørk.

3: Titeljagt ✔

- Jeg kommer ikke til Esbjerg, fordi det er dejligt at bo i Danmark. Jeg kommer, fordi jeg vil blive bedre, og fordi jeg kan se, at Esbjerg er et godt hold, som kan udfordre de bedste i Champions League. Jeg kommer til Esbjerg, fordi jeg har lyst til at vinde. Det skal der ikke være tvivl om, siger Nora Mørk og tilføjer:

- Jeg tror, klubben har gjort klogt i at holde på de samme spillere og træneren i flere år, og så håber jeg, vi kan bygge videre på det med min erfaring og min måde at tænke på i træning og kamp. Så jeg kommer til Esbjerg for, at det skal blive et af de bedste hold i Europa. Det synes jeg allerede, det er, men det kan blive endnu bedre.

4: God træner ✔

- Man har set forandring både i Esbjerg og på det danske landshold, der er blevet et hak bedre. Jeg må sige, at det efter vores snak gik op for mig, at vi tænker meget ens, når det kommer til håndbold. Han virker som en træner, der forstår sig godt på håndbold, og det sætter jeg meget pris på, siger Nora Mørk.

5: Godt træningsmiljø ✔

- Jeg forventer rigtigt meget. Både af mig selv, af holdkammeraterne og af Jesper Jensen. Det skal være nogle gode træninger i et godt miljø, og det var den vibe, jeg fik, da jeg talte med Jesper: At de har et virkeligt godt træningsmiljø og en god stemning på holdet. Jeg håber bare, jeg kan komme og gøre det endnu bedre, slutter Nora Mørk.

Derudover er det næppe uvæsentligt, at Nora Mørk danner par med GOG-spilleren Jerry Tollbring.