Håndbold

Formand afslører: Nora Mørk kontaktede os - ikke omvendt

Verdensstjernen Nora Mørk tog selv initiativet i forbindelse med skiftet til Team Esbjerg. Det fortæller klubbens formand Bjarne Petersen.

Hun er tidligere blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller og har vundet stort set alt, der er værd at vinde.

En sand verdensstjerne i håndboldverdenen, der formentlig er eftertragtet af alverdens storklubber.

Alligevel var det hende selv, der indledte kontakten med Team Esbjerg, inden hun få uger senere underskrev en toårig kontrakt med den jyske klub. Det fortæller klubbens formand, Bjarne Petersen, til TV 2 SPORT.

- At Team Esbjerg er kommet så langt, at spillere af den kaliber selv henvender sig til klubben, er noget, vi har arbejdet på i rigtig mange år.

Så Nora Mørk har selv henvendt sig til Esbjerg?

- Ja, det har hun.

Hvordan er det foregået?

- Det var Nora Mørks far, der ringede til os, og så tog vi kontakten derefter. Så har forhandlingerne kørt i de sidste par uger. Det har egentlig ikke taget ret lang tid.

Så det har været nemt nok at få på plads?

- Ja, det har det faktisk, siger formand Bjarne Petersen.

Stigende ambitionsniveau

30-årige Nora Mørk slutter sig til Team Esbjerg i sommeren 2022 og bliver en del af et ambitiøst projekt.

Den efterhånden stjernespækkede Esbjerg-trup er klar til at levere topresultater, og formand Bjarne Pedersen tillader sig at forvente store ting af holdet.

- Jamen vores ambitioner er jo, at vi vil være med i toppen af europæisk håndbold, og så vil vi være danske mestre.

- Vi har efterhånden skabt en trup nu, der har fysikken og standarden til at klare sig internationalt. Med den seneste signing og det, der kommer den kommende tid, vil vi være udfordrere til Györ. Det tror jeg, siger Bjarne Pedersen.

Györ er en ungarsk storklub, der har vundet Champions League 5 gange, ligesom det er blevet til 15 nationale mesterskaber for klubben, der har Anne Mette Hansen i truppen.

"Sensationel skifte"

TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen har kaldt Nora Mørks skifte for sensationelt, og han mener, Esbjerg spiller med musklerne, når de kan hente verdens bedste højre back.

Selv glæder Nora Mørk sig over skiftet og fortæller, at hun ikke kommer til Esbjerg, fordi det er dejligt at bo i Danmark, men fordi hun vil blive bedre og opnå store ting med Team Esbjerg.

- Jeg kan se, at Esbjerg er et godt hold, som kan udfordre de bedste hold i Champions League. Jeg kommer til Esbjerg, fordi jeg har lyst til at vinde. Det skal der ikke være tvivl om, siger den norske bagspiller, siger Nora Mørk til TV 2 SPORT.

Efter 13 kampe ligger Esbjerg nummer 3 i ligaen efter Odense Håndbold og Viborg HK.