Håndbold

- Med hende på holdet er Esbjerg blandt favoritterne i Champions League

TV 2 SPORTs håndboldekspert mener, at sandsynligheden for dansk succes i Champions League er blevet markant større, end den har været i flere år.

Fremtiden ser lysere ud end nogensinde, efter Esbjerg har skrevet kontrakt med den norske stjerne Nora Mørk.

Med hende på holdet er Esbjerg ikke bare blandt favoritterne i dansk håndbold. De er blandt favoritterne i hele Europa, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen.

- Det er sensationelt, at et dansk klubhold er i stand til at hente verdens bedste højre back. Det viser, at de mener det meget alvorligt i Esbjerg, siger Peter Bruun Jørgensen og tilføjer:

- Med Mørk på holdet kravler Esbjerg op blandt favoritterne i Champions League. Det eneste, de mangler lige nu, er en top-tre målmand. Hvis de får det, er de i mine øjne favoritter til at vinde Champions League.

Esbjerg-målet vogtes i øjeblikket af Rikke Poulsen, der indstiller karrieren til sommer, og Dinah Eckerle.

Et årti siden sidste triumf

Vi skal tilbage til 2010 for at finde den seneste danske triumf i Champions League. Her afsluttede Viborg en gylden periode med den sjette danske titel på syv år - tre til Viborg og tre til Slagelse.

Men nu er der altså begrundet håb om, at dansk hold kan gå hele vejen igen.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard har tidligere udtalt, at sommerens tilgang af Henny Reistad kunne få Esbjerg til at tage et tigerspring - nu er kvantespring mere rammende.

- Springet bliver endnu kraftigere med Nora Mørk. Hun er en exceptionel spiller med et fantastisk blik for spillet. Hun har stort set alle kompetencer, og hun vil falde smukt ind i samspillet med Henny Reistad. Esbjerg kan stille med en norsk sekstet, som Norge også satser på frem mod OL 2024, og så er scenen sat for, at Team Esbjerg kommer op i den kategori, der kan finde fast fodfæste i Champions League Final 4, siger Bent Nyegaard.

Lyn-analyse

Nora Mørk har et meget lavt tyngdepunkt, og så har hun sådan en kraft i benene. Hun flytter sig meget, meget hurtigt. Hun har et utroligt godt blik for spillet, og derudover er hun en rigtig dygtig skytte, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen. 

Tilgangen af Nora Mørk kommer som den seneste af flere nyheder fra Team Esbjerg.

Mandag blev Kathrine Heindahl præsenteret som ny spiller på en treårig kontrakt, og i løbet af de seneste dage har Mette Tranborg forlænget sin kontrakt til sommeren 2025.

Endelig har Marit Røsberg Jacobsen underskrevet en aftale, der udløber et år tidligere.