Håndbold

Klavs Bruun ser "kæmpe fordel" i nyt job

Den tidligere kvindelandstræner glæder sig til igen at kunne sidde i omklædningsrummet med spillerne og drikke en øl.

Klavs Bruun Jørgensen er officielt tilbage som herretræner.

Det har selvfølgelig været lidt turbulent, fordi det gik så stærkt

Klavs Bruun Jørgensen

Mandag havde han sin første træning i SønderjyskE Håndbold, og søndag venter den første kamp i spidsen for klubben.

- Det er dejligt. Jeg nyder det. Jeg har savnet allermest at være på gulvet – og omgangen med spillerne. Det har været rigtig rart at komme i gang med igen, siger Klavs Bruun til TV 2 SPORT.

I 2015 blev han landstræner for kvindelandsholdet. Og spørger man ham selv, gemmer der sig en stor gevinst i igen at være herretræner.

- At jeg kan sidde i omklædningsrummet og slappe af, drikke en øl, snakke med dem og mærke stemningen bliver en kæmpe fordel. Det er noget af det, jeg glæder mig allermest til: At jeg kan være tættere på spillerne, uden der er et mand-kvinde-skel.

- Det er tit i omklædningsrummet, man kan finde ud af, om der er nogen, der hænger med snotten. Eller om de er ved godt mod. Det bliver en kæmpe fordel at kunne sidde der igen, slappe af og nyde det, siger han.

"Klavs Bruun Jørgensen er en herretræner"

Den tidligere kvindelandstræner overtager et hold, der, lidt skuffende, ligger nummer 10 i den bedste danske række.

Men er der en, der kan få vendt den situation, er det Klavs Bruun Jørgensen. Det mener i hvert fald Dan Philipsen, håndboldredaktør på TV 2 SPORT.

- Jeg kan godt tillade mig at skrive det her, for jeg har sagt det til ham et par gange - også da han var kvindelandstræner for Danmark: Klavs Bruun Jørgensen er en herretræner. Punktum.

- Han er tilmed en blændende en af slagsen. Det må være berøringsangst efter hans kontroversielle tid som kvindelandstræner, der er grunden til, at han er gået arbejdsløs rundt i næsten to år.

- Det er Klavs Bruun Jørgensen simpelthen for god en herretræner til. Og det kommer SønderjyskE nu til at nyde godt af, skriver Dan Philipsen i sin klumme.

I gang før tid

Egentlig skulle SønderjyskE først have haft ny træner til sommer.

Her skulle Klavs Bruun træde til, men klubben valgte at fyre Jan Pytlick, og så blev der brug for den tidligere landsholdsspiller før tid.

Selv lægger han ikke skjul på, at det har været lidt hårdt at komme i gang så pludseligt.

- Det har selvfølgelig været lidt turbulent, fordi det gik så stærkt. Jeg skal love for, at da vi havde den første rigtige træning mandag, var jeg træt. Det bliver jeg også i dag (tirsdag red.). Jeg skal lige op i omdrejninger igen, men det kommer hurtigt, siger Klavs Bruun.

I sin første kamp møder den sønderjyske klub TMS Ringsted, og det er ikke uden nerver, at hovedpersonen går ind til den kamp.

- Det bliver spændende. Jeg glæder mig først og fremmest, fordi jeg glæder mig til at opleve det sus, der er ved at forberede sig til en kamp. Og så at komme ind på banen og prøve at hjælpe drengene. Det glæder jeg mig helt vildt til, men jeg kommer også til at være nervøs.