VM håndbold

Profiler i coronaproblemer kort før VM

To af Tysklands profiler træner i øjeblikket individuelt under VM-forberedelserne, fordi de har været i kontakt med en coronasmittet person.

Kvindernes VM-slutrunde starter i næste uge.

Rundt omkring i de 32 landsholdslejre er der helt garanteret spænding at spore. Spænding, der går ud over det normale, da coronavirus igen er blevet et aktuelt emne.

Flere og flere tester positive, hvorfor der også er indført regler om, at alle VM-spillere skal være vaccineret for at deltage. Trods vacciner er der dog stadig problemer.

I den tyske landsholdslejr er profilerne Emily Bölk og Alicia Stolle i øjeblikket i coronakarantæne, fordi de har været i kontakt med en person i deres ungarske klub Ferencvaros, som er testet positiv for covid-19.

- Vi er allerede spændte på, hvordan det vil gå med dem. De bliver testet hver dag, og indtil videre er de testet negative, siger landstræner Henk Groener ifølge Handball World.

Lige nu lider de to tyskere forberedelser til VM et stort knæk, da de er nødsaget til at træne individuelt.

Det forklarer Tysklands hollandske træner:

- Vi skal være forsigtige i mindst to dage mere og holde afstand. Men de kommer ikke igennem ugen uden træning. De kører dels deres eget program og dels holdets program.

Begge spillere er i følge landstræneren allerede vaccineret, og faktisk har de begge to tidligere haft corona. Reglerne siger dog, de skal isoleres og testet i en håndfuld dage.

Landstræneren håber på at have sine spillere til rådighed i weekenden, hvor Tyskland fra fredag til søndag deltager i en fireholdsturnering med Polen, Slovakiet og Spanien.

VM starter den 1. december, mens Tysklands VM starter den 2. december.