Håndbold

Landin og Aalborg lagde mærke til én ting efter overraskelse

I Aalborg-lejren var der stor tilfredshed efter Champions League-kampen mod Kiel.

I sidste uge var han en mur. I denne uge var han menneskelig, den gode Niklas Landin.

Landsholdsanføreren og Kiel tabte onsdag aften til Aalborg i en stopfyldt nordjysk hal. 35-33 viste måltavlen, da uret rundede 60 minutter. Undervejs måtte Landin en tur på bænken - simpelthen, fordi han blev skudt i sænk.

- Ja, det sker jo også engang i mellem. Det kommer man også videre fra, siger Niklas Landin, der havde plads til smil efter kampen.

Nikolaj Læsø var blandt de spillere, der fandt vej forbi målmanden. Ja, det er faktisk i en underdrivelse. Hele ni gange fik venstrebacken kanoneret bolden i kassen. Alligevel var han ikke sen til at rose sin landsholdskammerat.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Landin er verdens bedste målmand. Det fik han klart bevist, da vi spillede i sidste uge nede i Kiel. I den her kamp var det os, der havde teten på ham – det var superdejligt, siger Læsø.

Jubler over sejren

Kiel var på forhånd regnet som favorit - særligt på grund af Aalborgs mange skader. Hjemmeholdet måtte blandt andet undvære den islandske stjerne Aron Palmarsson.

Ikke desto mindre blev det til en dansk sejr mod de tyske gæster - og det til stor begejstring.

- Det er sindssygt fantastisk. Vi vil måle os med de allerbedste i verden, og Kiel er i den kategori. At gå ind og slå dem på hjemmebane med så mange skader – det er helt fantastisk, siger Nikolaj Læsø, der er helt på linje med træner Stefan Madsen.

- Det var dejligt. Vi har ledt efter endnu en stor skalp, og den fik vi her. Jeg er stolt på hele organisationens vegne over det setup, der blev præsteret her. Og med den kulisse kan man ikke andet end at komme med alt, man har, siger manden i spidsen for Aalborg-holdet.

Stillingen i puljen

  1. Montpellier 13 p. (8 kampe)
  2. Kiel 11 p. (8 kampe)
  3. Aalborg 10 p. (8 kampe)
  4. Pick Szeged 10 p. (7 kampe)
  5. Elverum 8 p. (8 kampe)
  6. Vardar 1961 5 p. (7 kampe)
  7. PPD Zagreb 4 p. (8 kampe)
  8. Meshkov Brest 1 p. (8 kampe)

Holdene spiller i alt 14 kampe i gruppespillet. Herfra går de to bedst placerede direkte i kvartfinalen, mens nummer tre til seks kvalificerer sig til 1/8-finalerne.

Derfor var sejren bestemt ikke uden betydning, hvis Aalborg har ambitioner om at springe 1/8-finalerne over.