VM i håndbold 2023

Danmark storsejrer i næstsidste VM-test

Landstræner Jesper Jensen fik fordelt kræfterne i den danske storsejr over Ukraine, hvor alle kom i spil og næsten alle kom på måltavlen.

Se håndbold-VM på TV 2 PLAY

Der var aldrig rigtig tvivl om resultatet.

Det danske kvindelandshold storsejrede i den næstsidste kamp inden VM-slutrunden i Spanien, hvor Ukraine blev kørt over. Samtidig fik landstræner Jesper Jensen testet flere ting af, da forspringet var stort fra start.

Danmark 35 - 18 Ukraine

  • Pausestillig: 17-9
  • Kampens topscorer: Lærke Nolsøe (4 mål, Danmark), Iryna Glibko (8 mål, Ukraine)
  • Det var den næstsidste testkamp inden VM

Jesper Jensen, landstræner: - Vi var gode til at få rettet til. Vi var lidt for ivrige i starten, men får taget fem procent af farten og dækker godt op. Vi fik ikke testet så meget af i angrebsspillet, da vi løber meget kontra. Ellers er vi meget tilfredse.

Det danske kvindelandshold skal i aktion igen søndag, hvor Ukraine - igen - venter i den sidste testkamp inden VM. Du kan se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 16.00.

Sådan forløb kampen /ritzau

Det var blandt andet takket være stærke målmandspræstationer, at målforskellen endte med at være så markant.

Særligt Sandra Toft havde en stor dag i målet. I første halvleg stod hun med en redningsprocent på hele 55 procent. Hun fik dog også god hjælp fra et velspillende forsvar.

Althea Rebecca Reinhardt fik chancen i målet i anden halvleg. Selv om redningsprocenten ikke var helt lige så høj, så hev også hun flere store redninger op af lommen.

Anne Mette Hansen scorer på et lob, men der bliver dømt fejlscreening. Video: Caroline Tarrasson

I første halvleg var forskellen i kvalitet til at få øje på, og det var både tilfældet offensivt og defensivt. Derfor endte halvlegen med stillingen 17-9.

Det danske landshold fortsatte i høj grad de fine takter i anden halvleg. Den garvede Louise Burgaard spillede en god kamp, der i øvrigt var hendes kamp nummer 125 på det danske kvindelandshold.

VM i kvindehåndbold starter 2. og slutter 19. december. Turneringen bliver afholdt i Spanien.

Danmark er kommet i gruppe med Sydkorea, Congo og Tunesien. Landsholdet møder sidstnævnte 2. december.