VM i håndbold 2023

Landstræner savnede én ting i kæmpe sejr

Det danske forsvar dækkede godt op og løb hurtigt i kontrachancerne mod Ukraine. Det betød, at spillerne savnede flere etablerede angreb.

Se håndbold-VM på TV 2 PLAY

Landstræner Jesper Jensen kan krydse flere ting af efter storsejren mod Ukraine.

Der var styr på kontrafasen, forsvarsspillet fungerede, og der kom mange mål på tavlen.

Men skulle det have været helt perfekt, var der især én ting, de gerne ville have trænet mere på.

- Vi fik ikke testet så meget af i angrebsspillet, da vi løber meget kontra. Ellers er vi meget tilfredse, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT efter kampen.

- Vi var gode til at få rettet til. Vi var lidt for ivrige i starten, men får taget fem procent af farten og dækker godt op.

Danmark 35 - 18 Ukraine

  • Pausestillig: 17-9
  • Kampens topscorer: Lærke Nolsøe (4 mål, Danmark), Iryna Glibko (8 mål, Ukraine)

Jesper Jensens analyse kan Kristina Jørgensen nikke genkendende til. Dog er hun glad for, at kontrafasen i det mindste blev trænet så meget.

- Det er rigtigt, hvad han siger. Vi fik en masse kontramuligheder, og det er også godt, at vi fik trænet det. Men der bliver ikke så mange etablerede angreb, men det er, fordi vi dækker godt op og løber hurtigt, siger hun.

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Lærke Møller kan det så betyde, at fokus bliver ændret lidt i den sidste kamp inden VM.

- Det kan være, at de holder lidt igen i kontrafasen, hvis de gerne vil spille lidt mere stationært angrebspil. Så tror jeg også, at de kommer til at spille lidt mere syv-mod-seks, siger Møller.

Den sidste testkamp inden VM er også mod Ukraine. Den kan du se på TV 2 og TV 2 PLAY søndag fra klokken 16.00.