VM i håndbold 2023

- Man skal virkelig gøre sig umage for at score mod Danmark

Ekspert Peter Bruun Jørgensen giver karakterer til de danske spillere efter storsejren i VM-testen mod Ukraine.

Det var generelt en meget solid dansk præstation mod et ret blodfattigt ukrainsk hold, som jeg havde forventet lidt mere af.

Men det skal ikke tage pynten af den danske sejr.

Da vi først have overstået det første kvarters tid, var det et meget koncentreret og velspillende dansk landshold.

Specielt defensiven så meget, meget stærk ud. Man skal gøre sig virkelig umage for at score mod Danmark.

Det giver grobund for kontraspillet, som man fik rigtig meget godt ud af. Det var meget positivt, og Danmark viste VM-form.

Her er Peter Bruuns karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Sandra Toft

  Målvogter

  Hun stod en rigtig god landskamp, hvor hun også fik rigtig god hjælp af et dansk forsvar, som specielt i paradespillet var fremragende. Så hun fik en del redninger, som hun bare skulle samle op. Det, der trækker ned for hende er, at hun i første halvleg smed tre bolde direkte ud i hænderne på modstanderne.

  4
 • Althea Reinhardt

  Målvogter

  Reinhardt kom ind og stod hele anden halvleg. I begyndelsen havde hun det vanskeligt, men hun spillede sig op, og hun havde faktisk en redningsprocent på 38, hvilket er over middel. Der var lige et par enkelte, hun godt kunne have fanget, men generelt en god kamp.

  4
 • Kathrine Heindahl

  Stregspiller

  Jeg synes, at hun defensivt fylder godt, og især i paradespillet var hun stærk. Der er ikke nogen, der kommer forbi. Og så vil jeg fremhæve den her midtzone, hvor hun er den ene af de to treere, som bare ser meget, meget solid ud. Derudover fik hun også tilkæmpet sig et par straffekast, og hun scorede på de tre chancer, hun havde. Så en rigtig fin indsats af Heindahl.

  4
 • Rikke Iversen

  Stregspiller

  Jeg kan nærmest sige nøjagtig det samme om hende, som jeg sagde om Heindahl. Hun kommer ind efter et kvarter og er med i den her defensiv, som bare fungerer godt. De fyldte meget og fik lavet skiftene. Hun fik hele tiden hænderne med op og lavet gode parader. Hun fik tre chancer, som hun scorede på, så det var også en fin landskamp af Iversen.

  4
 • Trine Østergaard

  Fløjspiller

  Hun spillede hele første halvleg, og hun havde fem afslutninger, hvor hun scorede på tre. Specielt i begyndelsen fik de spillet hende godt. Hun havde en enkelt, hvor hun afsluttede for hurtigt, fordi det lignede, at hun allerede havde besluttet sig. Der skulle hun have scoret. Defensivt gjorde hun det også godt.

  4
 • Simone Böhme

  Fløjspiller

  Jeg har været en smule bekymret for hende defensivt, men hun var flere gange inde og redde den, når stregspilleren rykkede ud under backen. Det var meget, meget positivt at se. Så kom hun også afsted og fik scoret to mål på sine fire chancer. En enkelt gang skød hun lige i chokoladehøjden, men ellers en glimrende indsats.

  4
 • Lærke Nolsøe

  Fløjspiller / Kampens spiller

  En Lærke Nolsøe, som har haft et vanskeligt efterår, hvor hun har spillet lidt op og ned i Viborg. Hun startede inde og spillede hele første halveg. Jeg synes, hun var med til at styrke den danske defensiv ved den måde, hun hele tiden lå og pressede op og stjal de her bolde, fordi hun er så hurtig. Og så var det en fornøjelse at se, at hun scorede på sine fire chancer med gode, varierede afslutninger. Det må give en utrolig selvtillid til Lærke Nolsøe, og hun var den bedste danske spiller i kampen.

  5
 • Emma Friis

  Fløjspiller

  Hun er debutant til VM, og hun har været lidt usikker, fordi hun sad over i sidste kamp med Herning-Ikast på grund af en dårlig storetå. Men hun gled godt ind i det danske spil og scorede på tre med kun en enkelt afbrænder. Så det var en rigtig fin indsats af Emma Friis.

  4
 • Mette Tranborg

  Bagspiller

  Tranborg er en del af den stærkeste fire-blok. Hun gør det godt og fylder godt. En enkelt gang var der en, der gik på ydersiden af hende, men ellers viste hun uhyggeligt stabilt defensivt arbejde. Desværre havde hun ikke den store rolle offensivt. Jeg kunne godt tænke mig, at hun blev iscenesat noget mere. Hun skød to gange i dag og scorede to mål. Jeg har været lidt bekymret for hendes angrebsmæsige niveau, når jeg ser Esbjerg, men i dag smadrede hun den ind, når hun skød. Så hun skal gå noget mere på mål.

  4
 • Louise Burgaard

  Bagspiller

  Louise Burgaard scorede på tre skud - blandt andet på en omstilling, hvor hun viste, at hun har utrolig god springstyrke. Hun leverede et dejligt trukket skud tilbage i målet. Men ellers synes jeg også, hun glider godt ind i spillet. Det var en mere velovervejet Burgaard, vi så på det danske landshold. Det er tydeligt at se, at hun får masser af spilletid i Metz.

  4
 • Mia Rej

  Bagspiller

  Rej startede inde, men det var en vanskelig kamp for hende, fordi der ikke var ret meget angrebsspil, hvor hun normalt er den helt store dirigent. Men hun var bundsolid og stabil, og hun lavede meget få fejl. Hun får spillet til at flyde, og det er tydeligt, at hun er holdets general. Og selvom hun ikke gjorde voldsomt meget væsen af sig i dag, er hun en utrolig vigtig brik på landsholdet.

  3
 • Anne Mette Hansen

  Bagspiller

  Anne Mette Hansen startede på venstre back, hvor hun kom godt ind i kampen. Hun kom med god kraft i løbeskuddene, men hun skal variere sine skud mere, så hun også får den trukket op i det lange hjørne og får brugt sit hopskud. Men Anne Mette Hansen er bundhamrende solid defensivt, og hun spillede en fin landskamp med tre mål på fem forsøg.

  4
 • Line Haugsted

  Bagspiller

  Forsvarsmæssigt gjorde hun det bare utroligt godt. Hun gjorde det godt, både når hun skulle komme rundt om stregen og stjæle bolde, og når hun skulle slå bolde væk. Og så er hendes paradespil bare verdensklasse. Hun er dygtig, og der er ikke nogen, der spiller bolden over hende. De skal rundt om hende, hvilket især Sandra Toft nyder godt af. Samtidig er hun er også en vigtig del af den her kontrafase, hvor hun dog ind i mellem kommer lidt for tæt på forsvarsspillerne. 

  4
 • Kristina Jørgensen

  Bagspiller

  Hun var god både i syv mod seks-spillet og i overtalsspillet. Det var simpelthen en fornøjelse at se Jørgensen, der spillede med stor tålmodighed og ro. Nogle gange bliver det meget hektisk, men det blev det ikke i dag. Det tegner mere og mere til, at hun får en større rolle på landsholdet. Skudmæssigt mangler hun stadig lige det sidste. Hun scorede på tre af fem, men generelt var det positivt at se Kristina Jørgensen i dag.

  4
 • Mie Højlund

  Bagspiller

  Højlund kom ind og fik sat godt gang i spillet. Hun er dygtig, når hun bliver iscenesat og får mand-mand-duellerne. Når hun løber ind med bolden, er der ingen, der kan holde hende. Og så er det dejligt at se, hvordan hun har udviklet en evne til at spille en holdkammerat, når modstanderne går til hende. Men det var også en svær kamp for Højlund, da der ikke blev dækket så meget op. Hun fik også en ordentlig en på kassen - nærmest et knockout - hvor man lige nåede at tænke "åh nej". Gudskelov kom hun tilbage.

  3
 • Simone Petersen

  Bagspiller

  Simone Petersen er kommet med på danske landshold for blandt andet at spille syv mod seks. Det spillede det danske hold i seks angreb i dag. Det kastede gode situationer af sig i alle seks angreb. Så det, som hun var taget med for, var en stor succes i dag. Det var ikke til at se, at hun ikke har spillet mange landskampe. Samtidig var det spændende at se den måde, Danmark spillede overtalsspil på. Her var det bare en fornøjelse at se den ro og det overblik, Simone Petersen havde i dag. Hun gjorde det rigtig, rigtig godt.

  5
 • Jesper Jensen

  Landstræner

  Jeg synes, at det var fint. Det danske hold startede en lille smule skidt med lidt tekniske fejl, men derefter fik Danmark greb om kampen. Jeg synes, at Jesper Jensen var meget fokuseret, og han vidste, hvad han ville. Han fik med sine timeouts skærpet koncentrationen, og det er bare godt trænerarbejde. Derudover har jeg været meget spændt på syv mod seks-spillet, som de har trænet, og det var en succes. Og så var det megafedt at se en helt ny måde at spille overtalsspil på med to bagspillere, der stod helt tæt. Det var meget anderledes.

  5