VM håndbold

Danmark henter endnu en storsejr i sidste VM-test

Flere danskere viste lovende takter, da de for anden dag i træk udspillede Ukraine som et led i de sidste VM-forberedelser.

Forskellen på Danmark og Ukraine er enorm, når det kommer til kvindehåndbold.

Det fik vi de første svar på, da danskerne vandt med hele 17 mål, og søndag eftermiddag blev der sat endnu en streg under styrkeforholdet, da de stod over for hinanden i Frederikshavn.

For søndagens kamp blev endnu en særdeles ensidig affære, og der var aldrig tvivl om, at det igen ville ende med en stensikker sejr til Jesper Jensen og kompagni.

Danmark 35-20 Ukraine

  • Pausestilling: 17-10
  • Danmarks topscorer: Kristina Jørgensen (5 mål)

Nu kan landstræner Jesper Jensen og resten af det danske landshold lægge al energi i den kommende VM-slutrunde, der for Danmarks vedkommende begynder 2. december med gruppekampen mod Tunesien.

- Jeg synes stadigvæk, der er mange gode ting i sådan en kamp her. Der er selvfølgelig også noget løshed i nogle ting, men vi mærker også hurtigt, at vi er bedre en Ukraine. Det går lidt ud over intensitet, hvilket så går ud over skarpheden i angrebet, siger Jesper Jensen.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Spillet virkede en smule mere hakkende i søndagens opgør i forhold til lørdagens, men det var tydeligt fra start, at det ville ende med en udklassering.

Særligt forsvarsspillet var i balance, selv om trænerteamet eksperimenterede med en offensiv variant.

Danmark har nu spillet sin sidste testkamp, inden det går løs ved VM i Spanien 2. december, hvor Tunesien venter i premieren.

Danmark lagde stærkt ud i søndagens opgør, og ligesom i lørdagens opgør stod forsvaret som nævnt rigtig stærkt. Det gjorde det let for Althea Reinhardt i målet.

I den anden ende sørgede særligt Kristina Jørgensen for, at målene haglede ind om ørerne på Ukraines målmand. Viborg HK-profilen diskede op med både langskud og fine oplæg til holdkammeraterne.

Efter godt ti minutter var Danmarks føring på 8-3.

Fejl og manglende intensitet fik ikke konsekvenser

Intensiteten faldt i styrke, og fejlprocenten steg, efterhånden som halvlegen skred frem, og Danmark begyndte også at eksperimentere med offensivt forsvarsspil.

Ikke desto mindre gik Jesper Jensens tropper til pause med en sikker føring på 17-10.

I anden halvleg var spillet igen lidt rodet. Det skyldtes, at Jesper Jensen besluttede at skifte flittigt ud i bagkæden.

Undervejs i halvlegen pillede han Mette Tranborg ud til taktisk snak. Den tårnhøje højreback har alle forudsætninger for at gøre sig gældende som langskytte, men havde været totalt usynlig.

Efter den taktiske snak og 45 minutters spil steg hun endelig op, og så hamrede hun uimodståeligt bolden i nettet. Det vil Jesper Jensen formentlig gerne se mere af ved VM.

Defensivt blev Ukraine for anden dag i træk holdt i omegnen af 20 mål, og så har man gode forudsætninger for at vinde en håndboldkamp. Danskerne udbyggede da også stille og roligt føringen og vandt i sikker stil.