Jesper Jensen udpeger øjeblikket, der ændrede dansk kvindehåndbold

Den danske landstræner Jesper Jensen ser positive takter i dansk kvindehåndbold på både liga- og landsholdsniveau.

Det går op og ned i sportens verden, og det samme kan siges om det danske håndboldlandshold.

I 90'erne og start-00'erne var de verdensklasse, men siden er det bølget frem og tilbage med resultaterne.

Det var et 'point of no return' for dansk kvindehåndbold

Jesper Jensen, landstræner for håndboldkvinderne

Snart får håndboldkvinderne atter mulighed for at bevise sig, når de træder ind på det spanske halgulv til VM. Og spørger man landstræner Jesper Jensen, møder holdet op i en rigtig god forfatning.

- Jeg synes, vi er et sindssygt godt sted, og jeg synes, vi har brugt tiden rigtig fornuftigt. I de 11 måneder efter EM synes jeg, vi er nået rigtig langt. Vi ser spillere på individuelt plan, som bare bliver ved med at præstere på højeste hylde, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

- Og hvis vi kigger i forhold til fire-fem år siden, så er klubholdene oppe på et niveau nu, hvor vi faktisk spiller med de bedste. Vi har spillere, der drøner rundt i store klubber i Europa. Så vi er efterhånden ved at have en rutine og en modstandsdygtighed, som gør os bedre og bedre.

En af de klubber, der i den seneste periode har oprustet i den danske liga, er Team Esbjerg, hvor Jesper Jensen også er træner.

Øjeblikket, der ændrede det

En god forfatning, som den landstræneren ser på landsholdet, kommer dog ikke af sig selv.

Udviklingen skyldes flere ting, men Jesper Jensen peger alligevel på én speciel begivenhed, der satte gang i en yderst positiv udvikling for dansk kvindehåndbold.

- Jeg vil sige, at det var et 'point of no return' for dansk kvindehåndbold, da Odense for fire og et halvt år siden virkelig begyndte at samle sammen til et stort hold.

- Så var alle andre danske klubber ligesom også nødt til at steppe op. Nu har vi en dansk kvindeliga, som er enormt attraktiv og spiller med på øverste hylde. Og det synes jeg, alle klubber har været en del af, siger han.

Kunne ikke have gjort noget anderledes

En sådan analyse af det danske landshold og de komponenter, der har medvirket til udviklingen, fører et naturligt spørgsmål med sig:

Er Danmark så en form for minifavorit til at tage en medalje ved VM?

- Jeg ved ikke, om det et kedeligt svar, men når vi flyver afsted på tirsdag, føler jeg ikke, at vi kunne have gjort meget anderledes, som ville have gjort, at vi stod et bedre sted. Jeg ville ikke ændre noget i hvert fald, hvis jeg kunne have lavet optakten om.

- Så på den vis er vi komfortable, og så har vi fået en fornuftig lodtrækning. Men igen - vi kan møde Ungarn, der spiller skidegodt, og vi møder Sydkorea i starten, hvor de altid er gode. Alligevel synes jeg, at de skal være dygtige for at slå Danmark, og det må de så bevise, at de kan, siger Jesper Jensen.

Danmark indleder VM-slutrunden på torsdag med et opgør mod Tunesien. Kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

Udover Tunesien skal Danmark møde Congo og Sydkorea i gruppespillet.