VM i håndbold 2023

Enige eksperter: Her er VM-favoritterne - og sådan står Danmark

TV 2 SPORTs håndboldeksperter spår Danmark pæne muligheder ved VM. Men to hold påtager sig den klare favoritværdighed.

Se håndbold-VM på TV 2 PLAY

VM-slutrunden i Spanien står for døren, og TV 2 SPORTs håndboldeksperter er overordnet enige om, hvordan den kommer til at forløbe.

Mens åbningskampen mellem Spanien og Argentina fløjtes i gang onsdag aften, må vi med danske briller vente til torsdag, hvor Danmark indtræder i turneringen. Det er mod Tunesien, og kampen spilles klokken 20.30. Se den på TV 2 og TV 2 PLAY.

Udover Tunesien er Danmark havnet i gruppe med Sydkorea og Congo. En på papiret overkommelig pulje og netop Danmarks lodtrækning bliver af både Bent Nyegaard, Peter Bruun Jørgensen og Lærke Møller fremhævet som en faktor, der kan blive en afgørende fordel for det danske landshold.

Der er dog to nationer, der er et skridt foran Danmark, og som skal betragtes som de klare VM-favoritter.

Læs om dem og meget mere nedenfor, hvor du også bliver klogere Danmarks chancer og de lande, det danske landshold skal konkurrere mod i jagten på VM-medaljer.

Bent Nyegaard

TV 2 SPORTs Håndboldekspert

Favoritterne: Norge og Frankrig

- De to absolut største og klare favoritter. Det er de to nationer med den største bredde og flest topspillere. Og så er det mentalt stærke mandskaber, der har lært kunsten at vinde. De meget tæt på hinanden, men Norge er min svage favorit. Jeg tror, de render med det hele.

Outsiderne: Rusland, Sverige og Danmark

- Rusland er ikke, hvad Rusland har været. Selvom det var en træningskamp, er det et fint tegn, at de slog Norge. Sverige gjorde det godt til OL. Uden at overraske hører Danmark til omkring femte-, sjettepladserne.

Bent Nyegaard fremhæver også Tyskland, Ungarn og Holland som nogle af de nationer, man skal holde et vågent øje med i løbet af turneringen.

Danmarks chancer:

- Danmark har rigtig fine chancer for at nå langt. Vi kigger alle sammen hen mod en mulig semifinale, og det gør vi med rette. Vejen til semifinalen går forbi Tyskland og Ungarn, og det kunne værre meget være. Hvis ikke vi dummer os mod Sydkorea i puljen, bør Danmark komme rigtig langt. Danmark mislykkes, hvis ikke det bliver en semifinaleplads.

Peter Bruun Jørgensen

TV 2 SPORTs håndboldekspert

Favoritterne: Norge og Frankrig

- Der er to hold, der er en klasse over de andre, og det er Norge og Frankrig. Norge har en perlerække af stjerner, de er altid gode under mesterskaber, og så har de en bredde lige nu, de ikke har haft tidligere. Det franske hold har så mange individuelle kvaliteter. De er atletiske, og de har en meget dygtig træner, der er i stand til at ændre kampene.

Outsiderne: Rusland, Holland og Danmark

- Rusland er nævnt på trods af, at de faktisk mangler flere af deres bedste spillere. De har stadigvæk mange dygtige, og de plejer altid at være gode til VM. Så er der Holland, der jo er forsvarende verdensmestre, og de har oveni købet Estavana Polmand klar, hvilket er en stor fordel for dem, hvis hun er klar. Og så hører Danmark altså også til blandt outsiderne.

Danmarks chancer:

- Der er kommet en ro og optimisme ind på holdet, der gør, at vi godt kan tillade at os at drømme lidt. Det er den samme stamme som den, der præsterede så fint ved EM sidste år, og det virker til, at der bare er bygget på. Vejen er banet hen til semifinalen, også fordi vi har opbygget en så solid defensiv. Det kan blive rigtig spændende, hvis det danske hold samtidig får opbygget noget kynisme i løbet af turneringen.

Lærke Møller

TV 2 SPORTs håndboldekspert

Favoritterne: Norge og Frankrig

- Der et to, der bare er et niveau over dem alle. Både Norge og Frankrig har været en del af verdenstoppen de seneste mange år, og begge hold er fyldt med stjerner. De har begge vist høj kontinuitet, og de virker klar. Jeg har Norge som svag favorit, men det er med få procenter over Frankrig.

Outsiderne: Rusland, Holland og Danmark

- Det er svært at vælge holdene her, fordi der er mange lande, der ligger i laget under Norge og Frankrig. Rusland, Holland og Danmark er gode bud og reelle outsidere, men det kunne næsten lige så godt være nogle andre nationer. Det handler også meget om dagsformen og momentum ved en slutrunde.

Danmarks chancer:

- Jeg synes godt, man kan tillade sig at håbe og drømme om en dansk medalje. Det er en sammentømret trup, der har leveret flot. Og så spiller lodtrækningen selvfølgelig også en rolle. Det er en væsentlig bedre lodtrækning end ved tidligere slutrunder. Og så har holdet været under en positiv udvikling, siden Jesper Jensen overtog holdet.