VM håndbold

Positiv coronaprøve kort før VM chokerede profil

Østrigske Sonja Frej fortæller, at det kom som et chok, da landstræner Herbert Müller testede positiv for corona, for holdet befandt sig i en boble.

Se VM på TV 2 PLAY fra 1. til 19. december

- Pis og lort!

Sådan tænkte Østrigs store stjerne Sonja Frej, da hun fik af vide, at cheftræner Herbert Müller var testet positiv for coronavirus kort før Østrigs afgang til Spanien.

- Det var et stort chok for os. Vi aner ikke, hvor smitten er kommet fra, for vi har været i en boble, siger hun til TV 2 SPORT.

Hverken cheftræner Herbert Müller eller assistenttræner Erwin Gierlinger er draget til Spanien, da også sidstnævnte er under mistanke for smitte.

I stedet er Herbert Müllers bror, Helfried Müller, rejst til Spanien med den østrigske trup, og han skal agere landstræner under slutrunden.

En løsning, Sonja Frej påskønner, selvom situationen ikke har været optimal.

- Men vi kender heldigvis Helfried Müller, da han i forvejen er juniorlandstræner. Vi skal nok få det til at fungere, og jeg ved, han har kompetencerne, siger Sonja Frej om den midlertidige træner.

"Vi er nervøse, for alt er nyt"

Det er første gang i 12 år, at Østrig deltager ved en VM-slutrunde, og det var i forvejen en kilde til nervøsitet. Det er, ifølge Sonja Frej, ikke blevet bedre af, at det normale trænerteam nu er blevet hjemme.

- Det er selvfølgelig ikke så godt, men det er ligesom vores situation nu, og vi kan ikke gøre så meget ved det. Vi prøver at få det bedste ud af det.

- Vi er lidt nervøse, for alt er nyt. Men vi er klar, og vi vil give alt, hvad vi har, siger Sonja Frej.

Den østrigske profil fortæller også, at hun på daglig basis er i kontakt med trænerteamet, der er blevet hjemme. Dermed kan hun fortsat få taktiske råd af sin normale landstræner.

Ny træner kender holdet

Den nye træner Helfried Müller har gode forudsætninger for at præstere som østrigsk landstræner.

For udover at kende mange af spillerne gennem sit job som juniorlandstræner, arbejder Helfried Müller til dagligt sammen med hjemmeblivende Herbert Müller i tyske Thüringer HC. Her er Helfried assistent for Herbert.

- Jeg tror ikke, det bliver et problem. Jeg har arbejdet med mange af spillerne på juniorholdet, og for eksempel begyndte jeg at arbejde med Sonja for 12 år siden.

- Vi prøver at have samme system og opbygning på juniorholdet som her, og jeg kender også min bror fra vores fælles klub, siger en optimistisk Helfried.

Den nyindsatte træner ærgrer sig på sin brors vegne, men han fortæller, at de er i dialog flere gange dagligt.

Erwin Gierlinger og spilleren Katarina Pandza, der også blevet hjemme grundet mistanske om smitte, skal alle testes onsdag igen.

Hvis de er negative, kan de rejse til Spanien og deltage på lige fod med resten af truppen.

Østrigs VM-program

  • 2. december: Kina
  • 4. december: Argentina
  • 6. december: Spanien