VM håndbold

Åbningskamp mod ukendt modstander

Danmark møder Tunesien i VM-premieren torsdag aften, og her gælder den gamle traver om at spille sit eget spil.

Ikke særligt meget. Ikke ret meget. Og meget lidt.

De danske VM-spillere balancerer på kanten af uvidenhed inden VM-premieren mod Tunesien, og det er faktisk helt bevidst.

Forskellen på de to hold bør være så stor, at Jesper Jensens tropper ikke behøver at skænke tuneserne ret mange tanker før kampstart torsdag klokken 20.30.

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

Lyn-analyse

Lotte Grigel, tidligere landsholdsspiller og nuværende VM-ekspert for TV 2:

- Tunesien er en størrelse, som Danmark skal slå uden problemer. De har fem-seks spillere, der render og spiller i den franske 2. division, og så har de én i Egypten. Danmark skal kunne slå dem. Niveauet hos Tunesien er ikke særlig højt.

- Vi snakker om et hold, der er mødt ind til VM uden nogle træningskampe eller træninger. De mødes generelt ikke i løbet af sæsonen. Danmark og Tunesien er to vidt forskellige størrelser.

Louise Burgaard

Højre back

Hvad ved du om Tunesien?

- Ikke særligt meget, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg ved, at de har en rigtig stærk stregspiller, der spiller i Rumænien, men udover det ved jeg faktisk ikke særlig meget, hvis jeg skal være helt ærlig.

Hvordan har du det med ikke at vide meget?

- Det har jeg det faktisk rigtig fint med. Det passer rigtig godt til mig, synes jeg. Og vi kan bare fokusere på os selv, og det vi skal gøre.

Kathrine Heindahl

Stregspiller

Hvad ved du om Tunesien?

- Ikke ret meget.

Hvordan har du det med ikke at vide meget?

- Det har jeg det faktisk godt med. Jeg tror på, vi er bedre. Jeg tror på, jeg er bedre end dem, jeg kommer til at stå overfor. Jeg tror, jeg har flere minutter på internationalt niveau, end de har. Jeg er egentlig ikke så nervøs for, hvad de kommer med.

Mette Tranborg

Højre back

Hvad ved du om Tunesien?

- Meget lidt. Jeg ved ikke særlig meget om Tunesien. Jeg ved, at det er en anderledes måde at spille håndbold på. De kan godt finde på at gå op i et lidt mere offensivt forsvar. De laver måske nogle lidt anderledes ting, end vi er vant til i Europa. Der kommer til at være nogle ting, som vi ikke nødvendigvis lige forventer. Det er kun fedt, men det er også det, der er svært ved at skulle møde et hold som Tunesien.

Hvordan har du det med ikke at vide meget?

- Jeg synes, det er rart at have et udgangspunkt inden en kamp, men jeg synes også, det er fedt, at vi skal kunne justere i kampen. Det er blandt andet noget af det, Jesper er god til som træner. At se på, hvordan kampen forløber og så være god til at ændre det. Hele tiden at tilpasse os det, vi står overfor. Det er kunsten, det er det, det handler om. At man skal kunne læse modstanderen, og så gøre det, der er bedst muligt for holdet.