Danmark har 16 spillere med til VM - men faktisk er der 17

Viborgs keeper Anna Kristensen er officielt med i den danske VM-trup, selv om hun slet ikke er med i Spanien.

Der står 16 navne på holdkortet, og der er 16 spillere indlogeret på spillerhotellet i den danske VM-lejr under mesterskaberne.

Men officielt er der faktisk 17 spillere i den danske VM-trup.

Det fremgår af den endelige VM-trup, som Danmark har indleveret til det internationale håndboldforbund (IHF), og som IHF siden har offentliggjort på sin hjemmeside.

På listen står - udover de 16 spillere, der er i Spanien - nemlig også Viborg-keeperen Anna Kristensen.

Forklaringen skal formentlig findes i IHF's reglement for VM-turneringen og landstræner Jesper Jensens muligheder for at skifte ud i sin trup undervejs.

Alle VM-nationer har flere måneder før VM afleveret en bruttotrup på 35 spillere, og det er kun de spillere, der kan komme i kamp til VM.

Af de 35 spillere kan maksimalt 16 være på holdkortet til den enkelte kamp, og derfor har Danmark kun taget 16 spillere med til Spanien. Men det er tilladt at skrive op til 18 spillere ind i den endelige VM-trup og senere i turneringen rykke en af de to oversiddere ind på holdet uden at bruge en af de op til fem udskiftninger, som holdene ellers har lov at benytte undervejs i turneringen.

Så hvis Sandra Toft eller Althea Reinhardt bliver skadet i en af de første VM-kampe, vil den danske landstræner kunne bringe Anna Kristensen ind på det danske hold uden at bruge en af de fem mulige udskiftninger, han har til rådighed under turneringen.

Det har ikke været muligt før kampen mod Tunesien at få den danske VM-lejrs kommentar til Anna Kristensens plads som 17. mand.