VM i håndbold 2023

Dansk drømmelodtrækning: - Det kan vi ikke brokke os over

Sandra Toft erkender, at Danmarks lodtrækning er helt ekstraordinær god, og målmanden ser Danmark som sin egen værste fjende.

Det er blevet nævnt af mange, og 32-årige Sandra Toft bekræfter det gerne. Danmark har fået en rigtig god lodtrækning i jagten på VM-medaljer.

Faktisk kan keeperen, der har været med på landsholdet siden 2008, ikke huske en bedre lodtrækning for Danmark.

- Det har der ikke været. Jeg kan ikke huske at have været til en slutrunde, hvor jeg ikke har siddet og snakket om, at det kan gå galt, siger Toft til TV 2 SPORT.

Jeg kan ikke mindes, at Danmark nogensinde har fået så god en lodtrækning

Lotte Grigel

Sandra Toft er bestemt ikke den eneste danske spiller, der er positivt stemt overfor den danske lodtrækning. Faktisk glæder en række af de danske spillere sig over lodtrækningen.

Mette Tranborg: - Jeg synes, det er en god lodtrækning. Det har jeg ikke tænkt mig at lægge skjul på. Det er hold, vi ikke har mødt ret meget, men det er også hold, jeg synes, vi bør kunne slå. Der er ingen tvivl om, at jeg tror, vi nok skal klare os videre fra den indledende gruppe.

Louise Burgaard: - For første gang kan vi måske sige, at vi har fået en bedre lodtrækning, end vi kunne forvente. Vi undgår at støde ind i det helt tunge nationer i den indledende- og mellemrunden. Det kan vi ikke brokke os over.

Katrine Heindahl: - Jeg synes, vi har fået en god lodtrækning. Det er en noget anden lodtrækning end dem, jeg har prøvet til de andre mesterskaber, jeg har spillet. Så jeg er glad for, at heldet er gået vores vej den her gang.

Gruppe F

  • Danmark
  • Congo
  • Tunesien
  • Sykorea

Toft erkender mentale udfordringer

Selvom det generelt er positivt, at Danmark har fået en "nem" lodtrækning, er der, ifølge Sandra Toft, også udfordringer ved at være favorit i hver eneste kamp.

- Der er ikke lige så meget konsekvenssnak, som der har været før. Samtidig har vi snakket meget om, at vi selv kan blive vores egen værste modstander, da vi i mange af vores kampe vil stå som favorit eller fifty fifty, og det er jo uvant, siger Sandra Toft.

Hvad betyder det at være sin egen værste modstander?

- Det handler om den mentale blok, der kan gå ned, hvis man står og skal vinde, fordi det ellers er en fiasko. Det kan være svært at håndtere.

Hvad gør du for at kontrollere favoritrollen?

- Jeg påtaler den. Vi har jo snakket om den, og vi skal også snakke om den i aften, for det er anderledes og nyt. Jeg har ikke selv noget imod det, men man så sidst, hvor vi var favoritter i en slutrunde, hvordan det gik. Det var mod Kroatien, og der gik det helt galt, slutter den danske målvogter.

En af årsagerne til Danmarks overkommelige lodtrækning skyldes en regelændring, der er blevet foretaget forud for dette VM.

Den ændring betyder blandt andet, at Danmark undgår at rende i turneringens største favoritter før en potentiel semifinale. Læs om Danmarks mulige veje dertil her, hvor du også bliver klogere på den nye regelændring.

Perspektiv

VM-systemet

De tre bedste fra hver gruppe går videre til mellemrunden, hvor gruppe A krydser med gruppe B, gruppe C med D, E med F og G med H. 

Fra mellemrundegrupperne går de to bedste videre til kvartfinalerne. Her krydser mellemrundegruppen A/B med gruppen C/D, mens gruppe E/F krydser med gruppe G/H. 

Danmark er i gruppe F med Congo, Sydkorea og Tunesien. 

Ekspert hylder lodtrækning

Sandra Toft er ikke alene om at glæde sig over Danmarks lodtrækning. Flere at TV 2 SPORTs håndboldeksperter glæder sig over Danmarks mulige veje gennem turneringen, og nu stemmer Lotte Grigel i.

Den tidligere landsholdsspiller og nuværende ekspert for TV 2 SPORT håber at Danmarks indledende "nemme" kampe kan betyde, at de danske spillere har mere energi til de afgørende kampe.

- Jeg kan ikke mindes, at Danmark nogensinde har fået så god en lodtrækning før. Ikke i min tid i hvertfald, siger Lotte Grigel og uddyber:

- Det er noget mentalt i, at du ikke har det her kæmpe hårde pres fra start. Spillerne skal ud og præstere, men det er på en helt anden skala, når man ser på deres modstandere.

Danmark er storfavoritter, når når Jesper Jensens tropper torsdag aften indleder slutrunden imod Tunesien. Kampen starter 20.30, og den kan ses direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.