VM håndbold

- Hun spiller, som om hun har været med til 37 slutrunder

Peter Bruun Jørgensen har uddelt karakterer til de danske spillere efter sejren over Tunesien. Se dem i artiklen her.

Det var en fin dansk start - dog med lidt skønhedspletter. Det bekræftede mig i, at det danske hold er, hvor de skal være.

Defensiven så solid og god ud. Det var jeg klar over. Danmark har også to glimrende målvogtere. Det fik jeg at se igen. Der kom koncentrationssvigt i slutningen af første halvleg - og også i slutningen af kampen.

Ellers var jeg godt tilfreds. I store periode var det danske angreb med godt flow, og de tekniske fejl var barberet ned.

Og så fik jeg jo et chok i min debut som kommentator for Danmark ved en slutrunde, da Mia Rej blev alvorligt skadet. Det var absolut ikke nogen rar oplevelse, og det er forfærdeligt for hende.

Her er Peter Bruuns karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Sandra Toft

  Målvogter

  Hun stod med stor autoritet. Hun havde flere gode redninger, og hun fik hele første halvleg. Der var en enkelt, som den gode Toft skulle have nuppet, fordi paraderne lå rigtig fint.

  Ellers var hun, hvor hun skulle være. Hun stod en fin kamp, uden det var prangende.

  Samarbejdet med forsvaret så fint ud. Man kunne høre under timeout, at hun gerne ville have skud fra fløjene, og der var hun også stærk.

  4
 • Althea Reinhardt

  Målvogter

  Reinhardt kom ind fra anden halvlegs start. De første 25 minutter lukkede hun nærmest ingen mål ind.

  Forsvaret stod solidt, og når der kom nogle skud, havde hun gode redninger.

  Der blev åbnet lidt op til sidst, men hun er også der, hvor hun skal være - akkurat som Sandra Toft.

  Hun er en rigtig god målmand. Det viste hun. Og mindst lige så vigtigt: hun viste også, at Danmark har et målvogterpar.

  4
 • Kathrine Heindahl

  Stregspiller / Kampens spiller

  Heindahl er kampens spiller. Hun spillede rigtig, rigtig godt angrebsmæssigt. Specielt samarbejdet med Burgaard fungerede upåklageligt.

  Hun var rigtig skarp på sine afslutninger og lavede seks mål på seks forsøg. Det var klasse. Det var i det hele taget en fantastisk god åbning.

  Defensivt leverede hun også på højt niveau. Der var gode parader, og det var et godt samarbejde med Line Haugsted.

  5
 • Rikke Iversen

  Stregspiller

  Rikke Iversen spillede fint. Hun havde lidt problemer i defensiven, da Tunesien spillede syv mod seks. Det blev rettet til, og hun er en spiller, man slår sig på.

  Hun missede sin mulighed på en virkelig lækker detalje, da Burgaard spillede hende fri bag om ryggen. Det trækker lidt ned.

  Iversen gjorde det også godt offensivt. Hun fik lavet to mål. Havde hun ikke brændt den til sidst, havde det været rigtig, rigtig godt.

  4
 • Trine Østergaard

  Fløjspiller

  Hun spillede hele første halvleg, og hun scorede på én ud af tre. Hun manglede den sædvanlige skarphed.

  Hun dækkede godt op, og det trækker lidt op. Det var ikke en af hendes bedste landskampe.

  Normalt tænker man, at hun scorer, når hun går. Det bekymrer mig dog ikke voldsomt. Hun skal nok være der, når det gælder.

  3
 • Simone Böhme

  Fløjspiller

  Jeg synes, at hun kostede for mange mål defensivt, fordi hun løb frem.

  Hun kom for sent i flere situationer, når hun forsøgte at stjæle bolden. Hendes direkte modstander lavede for nemme mål. Defensivt var det ikke godt, fordi hun ikke kunne finde ud af, hvor hun skulle stå.

  Hun brændte også et par chancer i den anden ende - den ene var en oplagt kontramulighed. Scorede på ét ud af sine tre forsøg. Hun har plads til forbedringer.

  2
 • Lærke Nolsøe

  Fløjspiller

  Viborg-spilleren startede kampen. Det gjorde hun godt. Hun havde et par udfald på nogle afslutninger, som hun godt kunne have sendt i mål.

  Nolsøe skal vurdere lidt bedre, hvor store chancerne er. Ellers skal hun spille bolden tilbage. Men hun lavede flere gode mål.

  Afbrænderne trak ned. Der var også et par gange i forsvaret, hvor hun ikke helt vidste, hvor hun skulle stå, når Tunesien spillede syv mod seks.

  Alt i alt en fin landskamp uden at være helt oppe at ringe.

  4
 • Emma Friis

  Fløjspiller

  Emma Friis spillede hele anden halvleg og scorede på sine to chancer.

  Defensivt gjorde hun det fornuftigt. Der kom ikke rigtig nogen forbi hende. Hun havde et kontraløb, hvor hun simpelthen blev overhalet af en tuneser. Det har jeg ikke set før - hun er ellers en raket, der laver mange mål på kontra for sit klubhold.

  En fin slutrundedebut. Jesper Jensens tillid var tydelig.

  4
 • Mette Tranborg

  Bagspiller

  Tranborgs præstation var lidt anonym. 

  Hun gik på en enkelt gang, hvor hun fik lavet et mål. Der blev jeg så glad, for hun kan komme i fart og skyder godt. Hun er stor og stærk, og få kan holde hende i fart.

  Men jeg synes, hun holder for meget igen. Jeg vil se mere fra hende.

  Det her var også en modstander, som var meget aggressive på backs. De dækkede 5-1 indimellem. Det var ikke Tranborgs livret, så det skal nok komme.

  3
 • Louise Burgaard

  Bagspiller

  Til genægld spiller hendes konkurrent på højre back, Louise Burgaard, bedre og bedre. Samarbejdet med Heindahl var rigtig godt - og i det hele taget med stregspillerne.

  Hun lagde gode bolde ind til dem. Hun vurderede, hvornår de skulle spilles ind. Hun havde otte (!) assist, og hun krydrede det med flere scoringer.

  Det var en rigtig god landskamp. Hun var mere moden og spiller velovervejet. Hun lavede ikke tossede fejl, som vi har set tidligere.

  5
 • Anne Mette Hansen

  Bagspiller

  Hun spillede en solid landskamp. Det var rigtig godt fra hende.

  Hun var virkelig stærk i mand-mand-spillet. Hun var også god til at se, om der var åbent. Når der er det, går hun bare selv.

  Det var dejligt at se et løbeskud fra hende til sidst, som blev banket i kassen. Hun lavede fem mål og var dygtig i assistspillet.

  5
 • Line Haugsted

  Bagspiller

  Forsvarsgeneralen. De spillere, som forsøger at lave hopskud over Haugsted, er ikke for kloge. Hendes paradespil er eminent.

  Hun er hele tiden med til at binde det danske forsvar sammen. Der er ingen rum for modstanderne at arbejde i. Der var god balance i defensiven, uanset hvem der stod ved siden af. 

  Det var tydeligt at se, at niveauet faldt lidt i forsvaret, da hun gik ud til sidst. Hun lavede ingen fejl. Hun gik også med i kontrafasen en enkelt gang.

  Hun får primært karakteren for det defensive. Det var en rolig Haugsted, som er i kontrol. Det bliver jeg glad for at se.

  5
 • Kristina Jørgensen

  Bagspiller

  Hun viste i den sidste testkamp mod Ukraine, hvor Rej ikke var med, at hun kunne styre det.

  I den her kamp startede hun rigtig godt på assistspillet. Det var problematisk i starten, at hendes skud var for svagt. Men hun spillede sig op.

  Det var en meget svær situation, da Rej gik ud, men hun styrede angrebsspillet rigtig godt. Hun havde god tålmodighed, hvor man nogle gange ser hende gå lidt for ivrigt til værks.

  4
 • Mie Højlund

  Bagspiller

  Højlund er godt nok god. Når hun får en lillefinger, er hun afsted.

  Når forsvaret ikke går frem, stiger hun bare til vejrs. Det er som om, der står en trampolin foran. Hun er så eksplosiv, og det er dejligt at se, hun var skarp.

  Defensivt holdt hun sine pligter fornuftigt. I det hele taget var det en rigtig fin landskamp.

  5
 • Simone Petersen

  Bagspiller

  Slutrundedebut. Hun kom ind i overtallet, og det var hendes ilddåb på den helt store scene.

  Hun er kold, og hun spiller som om hun har været med til 37 slutrunder. Det danske hold scorede på alle overtalssituationer. Det kan de gode turneringshold.

  Hun fik ikke så meget spilletid, men hun udfyldte den rolle, som hun har fået tildelt. Hun overtog for Rej på straffekast. Hun kommer til at skyde flere, fordi hun er god til det.

  4
 • Jesper Jensen

  Landstræner

  Landstræneren håndterede situationen.

  Han fik omorganiseret efter skaden til Rej. Han fik hele holdet til at spille rigtig god håndbold i en meget svær situation.

  Han var inde og tilse Mia Rej. Det viser, at han er en træner, der drager omsorg for sine spillere. Det er ham, der er lederen, og det viste han. Jeg synes også, at han i timeout-situationer fik spillerne til at udføre, hvad han gerne ville. Der er han skarp, og han fik formidlet det godt.

  Der var i virkeligheden ikke meget, han kunne have gjort bedre. Han fik også alle spillere i gang, og det er en kunst. Alle markspillerne kom på tavlen.

  5