VM i håndbold 2023

Kaos få timer før første kamp - fire VM-spillere tester positiv

Det østrigske hold er hårdt ramt af coronasmitte. Træneren er ikke rejst med til Spanien, og nu er yderligere fire smittet.

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

Østrigs optakt til VM har været alt andet end god.

Holdets træner måtte opgive at rejse med holdet, da han blev testet positiv for corona inden afrejse.

Og nu har smitten så spredt sig. Fire spillere har således afleveret positive coronaprøver inden premierekampen mod Kina torsdag aften. Det skriver Østrigs pressechef til TV 2 SPORT.

- At fortælle de spillere, der er testet positiv, at de ikke kan spille, var det hårdeste, jeg har prøvet at gøre indtil videre fra et sportsligt synspunkt. Holdet vil gør alt, hvad de kan for at vinde den første VM-kamp i 12 år, siger sportsdirektør Patrick Fölser.

Det drejer sig om følgende spillere:

  • Petra Blazek
  • Sonja Frey
  • Stefanie Kaiser
  • Nina Neidhart

Afbuddene betyder, at spillerne skal ti dage i isolation. Kampen mod Kina begynder allerede klokken 18, og derfor stiller Østrig til start med blot 12 spillere, selvom det er muligt at udtage 16.

- Et kæmpe tab, siger ekspert

Petra Blazek er holdets kaptajn, mens Sonja Frey af mange regnes som holdets stjerne. Og det er netop Frey, der bliver svær at undvære.

- Det er et kæmpe tab. Hun er deres stjerne og motor. Der er utrolig meget, der er sat op omkring hende. Hun er deres førstevalg på playmakerpositionen. Alene det er en mild katastrofe for Østrig, siger Kasper Christensen, der fungerer som håndboldekspert på TV 2 SPORT under VM.

Han er desuden træner for Frey til daglig i Herning-Ikast, og kender hende derfor særdeles godt.

Men det er ikke kun på banen, at det bliver et tab med de fire spillere, der nu er ude. Det sætter sig i hele truppen.

- En ting er at miste gode kræfter, men det er lige så meget den uro, det giver. Jeg kan forestille mig, at der er kaos i den østrigske trup nu her.

- Det fokus man ryger ud af, hvor man misser træninger og taktisk forberedelse kan måske gå mod Kina, men det er et hårdt tabt ind i en turnering, hvor de skal toppræstere, hvis de skal have en chance, når vi kommer til mellemrunden, vurderer Kasper Christensen.

En præsident i krise

Nyheden vækker bestemt heller ikke begejstring i den østrigske håndboldtop.

- Alle i teamet har arbejdet hen imod dette mål i årevis. Spillerne har kæmpet for det og fortjent at spille ved VM. Holdet vil fortsætte med at kæmpe og give alt, siger forbundspræsident Markus Plazer.

Allerede, da træner Herbert Müller testede positiv, var spillertruppen ganske overraskede.

- Det var et stort chok for os. Vi aner ikke, hvor smitten er kommet fra, for vi har været i en boble, lød det fra holdets største stjerne Sonja Frey, da TV 2 SPORT talte med hende onsdag.

Nu er playmakeren selv ramt. Vi lever i en underlig tid...