VM håndbold

Østrigsk spiller haster til VM

Katarina Pandza har været isoleret, siden resten af det østrigske landshold rejste til VM. Nu kan hun endelig støde til truppen.

Efter trænerens positive coronatest har det østrigske håndboldforbund delt en god nyhed om den smitsomme sygdom.

Spilleren Katarina Pandza er nemlig IKKE smittet, selvom hun var under mistanke og derfor måtte blive hjemme, da resten af holdet rejste til Spanien.

Pandza har leveret to negative PCR-prøver på 48 timer, og derfor haster hun til Spanien for at støde til truppen allerede torsdag. Det skriver ÖHB på sin hjemmeside.

Østrig spiller sin første kamp ved denne slutrunde torsdag klokken 18. Det internationale forbund er orienteret om Pandzas negative prøver, men i skrivende stund er det stadig uvist, om hun får lov til at løbe på banen mod Kina.

Usikkert er det også, om assistenttræner Erwin Gierlinger rejser til Spanien eller ej. Ligesom Pandza var Gierlinger under mistanke for at være smittet, men han nævnes ikke i den omtalte nyhed fra ÖHB. Pressechefen for det østrigske VM-hold oplyser til TV 2 SPORT, at der "ikke er noget nyt om Erwin Gierlinger. Trænerne er stadig i Østrig."

Træneren erstattet af sin bror

Coronaudfordringerne opstod, da træner Herbert Müller testede positiv for covid-19 umiddelbart inden afrejse.

Det skete i en rutinetest, og først efter at have fået smitten bekræftet i flere prøver, fik han symptomer på sygdommen. Derfor er han naturligvis blevet hjemme.

Den sygdomsramte landstræner bliver afløst af sin bror, Helfried Müller. Via sit job som juniorlandstræner kender han hovedparten af de østrigske landsholdsspillere, og derudover kender han alt til Herbert Müllers håndboldfilosofi, fordi han til daglig arbejder som assistenttræner for ham i tyske Thüringer HC.

Østrigs VM-program

  • 2. december: Kina
  • 4. december: Argentina
  • 6. december: Spanien