VM håndbold

Hollandsk stjerne fik SMS fra Jesper Jensen før VM

Team Esbjerg-spilleren kommer formentlig kun til at spille 10-20 minutter per kamp under VM.

Estavana Polman blev knæskadet i maj, men alligevel er hun med Holland til VM.

Det til trods for, at hun ikke har spillet et eneste minut for Team Esbjerg siden sin skade.

TV 2 SPORT har talt med hende inden Hollands første kamp, hvor hun fortalte, at hendes klub Team Esbjerg ikke jubler over udsigten til spilleminutter under VM.

- Jeg tror ikke, at de er så glade for, at jeg er taget afsted. Selvfølgelig vil de have mig til at blive hjemme, så der er mindre risiko for, at jeg bliver skadet igen. Det forstår jeg. Men de er også nødt til at forstå mit valg, siger Polman.

Klubben har dog accepteret, at den hollandske stjerne er taget afsted. Og så har den danske landstræner Jesper Jensen, der til daglig er træner for Team Esbjerg, sendt Polman en lille besked.

- Min træner (Jesper Jensen red.) har sendt mig en god besked, om at jeg er her. Han synes også, at det er for tidligt. Det siger han.

- Vi tager det stille og roligt, og jeg har et ansvar over for min klub. Vi er ikke idioter. De betaler min løn. I sidste ende handler det om mit knæ, og tror du, at jeg vil igennem det igen? Ikke rigtig. Jeg håber, at de stoler på mig, siger hun.

Har brug for spilletid - men ikke for meget

Så til det vigtigste. Knæet. For det er faktisk i bedring.

- Mit knæ har det godt, og det er stærkt nok. Det eneste jeg har brug for en rytme. Jeg har brug for spilletid. Jeg har ikke spillet så meget, så vi skal bygge det op stille og roligt.

Men vi skal ikke forvente at se hende spille fuldtid.

- Jeg håber, at jeg kan give holdet noget og spille 10-20 minutter. Det vil være virkelig dejligt. Men vi skal selvfølgelig passe på knæet, siger Estavana Polman.

I stedet skal hun blandt andet fokusere på at hjælpe holdets unge spillere. Uanset opgaven er den hollandske landstræner Monique Tijsterman glad for at have sin stjerne med.

- Hun er et vigtigt bindeled i gruppen. En sand leder. Og det er rigtig dejligt, at hun er med, siger Tijsterman.

"Det er en slags traume"

Polman har af flere omgange været skadet i knæet. Når hun er rask, er hun en af verdens bedste håndboldspillere.

Men frygten sidder fortsat i hende. Hun indrømmer således, at hun indimellem frygter for sit knæs ve og vel.

- Det tror jeg, at jeg vil gøre længe. Hvis du spørger mig om et år, er jeg måske stadigvæk bange i nogle situationer. Det er en slags traume. Det er anderledes til træning, end det er i kampe. Til træning kan man bedre passe på sig selv, siger Team Esbjerg-spilleren.

Det kan bare ikke nytte noget at være bange.

- Hvis jeg tænker på sådan nogle ting, skal jeg ikke være her. Så skal jeg ikke spille håndbold, siger hun med et smil.