VM håndbold

Snart kender Rej sin skæbne - ekspert udpeger mulige erstatninger

Den danske landsholdsplaymaker Mia Rej blev båret fra banen med smerter i knæet i Danmarks kamp mod Tunesien.

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

Der var ingen tvivl om, at noget ikke var, som det skulle være.

Efter 31 minutter faldt Mia Rej til jorden efter et uheldigt sammenstød med landsholdskammeraten Mette Tranborg. Rej skreg i smerte, og de efterfølgende billeder vil for mange være noget af det, kampen vil blive husket for. Både med- og modspillere var i tårer.

Torsdag aften var der intet nyt om skadens omfang, men efter fredag vil Mia Rej og resten af landsholdet formentlig være klogere på det.

- Vi ved ikke særlig meget om Mia Rejs skade. Vi har ikke haft mulighed for at undersøge knæet ordentlig, og derfor kan vi ikke komme til scanning før fredag formiddag. Så vi ved ikke noget før det, siger landsholdets fysioterapeut Mikkel Hjuler til TV 2 SPORT.

Hvad gør I så nu med hendes knæ?

- Vi skal have fundet en skinne frem til knæet, så det er stabilt, og så hun får det så let som muligt. Og så passer vi på hende som menneske.

Er der indikationer hos dig?

- Vi gør os ikke i gætterier. Vi tager en ting ad gangen, men vi forventer selvfølgelig, at det ikke er så godt. Scanningen i morgen og vores undersøgelse kan give et godt billede af skadens omfang. Vi tager et skridt ad gangen, siger han.

Hvad gør holdet, hvis Rejs skade er slem?

Når en fysioterapeut med mange års erfaring ikke forventer det bedste, tyder det umiddelbart ikke alt for godt.

Derfor kunne det allerede nu give mening at se på, hvordan Danmark skal erstatte Mia Rej, hvis hun er ude i én, flere eller alle kampe i den resterende del af turneringen.

Herunder peger TV 2 SPORTs håndboldekspert under slutrunden, Viborg-træneren Jakob Vestergaard, på tre mulige erstatninger:

Laura Damgaard, 25 år

- Det er helt oplagt at kalde Laura Damgaard ind. Hun har været med tidligere og kender spillestilen og rytmen på landsholdet. Hun er en fantastisk gennembrudsspiller og har et godt blik for situationerne én mod én - både i forhold til gennembrud og hurtig skudafvikling. Det, der taler imod, er, at Damgaard er en goal-getter og ikke en spilstyrer, siger Vestergaard.

Ida-Marie Dahl, 23 år

- En anden mulighed er at supplere truppen med en stregspiller, og det må være Ida-Marie Dahl. Hun ville absolut kunne bidrage til det danske angrebsspil via ryk og masser af bevægelser, som vi helt sikkert kunne bruge mod offensive forsvarspositioner.

Nadia Offendal, 27 år

- Hun har spillet en stor sæson i Paris 92. Hun er jo en blanding af en spilstrateg og en afslutter. På den måde minder hun meget om Mia Rej. Offendal har tidligere gjort sig på det danske landshold. Derfor har hun også erfaring fra diverse slutrunder. Udfordringen for hende kan være, at hun ikke dækker ret meget op.

For tidligt at tale om en erstatning

Den danske landstræner Jesper Jensen vil dog ikke begynde at se på, hvem der eventuelt skal erstatte Rej, før svaret på scanningen er kommet.

- Om Rej er ude en eller flere kampe, det må vi se på. Jeg håber selvfølgelig, men jeg er stoppet med at tro på sådan noget.

- Det er for tidligt at tale om erstatning. Nu skal vi lige hjem og høre, hvad læger og fysioterapeuter tænker, og så begynder vi at kigge på, om der eventuelt skal andre herned. Det venter vi med, til vi ved lidt mere, siger Jesper Jensen ifølge Ritzau.

Danmark spiller allerede igen lørdag. Her er modstanderen Congo, og kampens starter klokken 20.30.

Derudover er de også i gruppe med Sydkorea, som slog Congo i første kamp torsdag.