VM håndbold

Troede TV 2-journalist var spion - ville have alt på kamera slettet

Tunesien vil ikke risikere at give det danske hold en ekstra fordel før aftenens VM-opgør i Granollers.

Se Danmark-Tunesien direkte på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 20.30

Det vil være en mindre sensation, hvis de danske håndboldkvinder ikke formår at vinde aftenens VM-opgør mod Tunesien. Men det betyder på ingen måde, at tuneserne har givet op på forhånd.

Det mærkede en TV 2-journalist og fotograf ved torsdagens tunesiske formiddagstræning i Palau d'Esports de Granollers, hvor alle Danmarks VM-kampe vil blive spillet, og hvor holdene i Danmarks indledende gruppe også træner.

Efter aftale med tunesiske pressekontakt interviewede TV 2 to af de tunesiske spillere om aftenens møde med Danmark og filmede efterfølgende den første del af Tunesiens træning.

Den aftale var alle i den tunesiske VM-lejr dog øjensynligt ikke blevet orienteret om, for da holdets assistenttræner opdagede TV 2's tændte kamera, der filmede træningen, stormede han hen og krævede både kameraet slukket og alle optagelserne slettet.

Kommunikationen foregik på fransk og via en tolk, og måske var det derfor, at assistenttræneren havde fået den opfattelse, at TV 2's hold var fra Dansk Håndbold Forbund. Først efter en længere snak, hvor en del åbenlyst var 'lost in translation', lykkedes det TV 2s hold at overbevise assistenttræneren om, at billederne ikke ville ende i indbakken hos Jesper Jensen og de danske håndboldkvinders i de kommende timer frem mod kampstart.

Danmark og Tunesien har kun mødt hinanden tre gange gennem historien - og hver gang med klare danske sejre som resultat. Seneste møde var ved VM i 2017, hvor de danske håndboldkvinder vandt med 37-19.

Kampen i Granollers bliver fløjtet i gang klokken 20.30, og du kan se med direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.