VM håndbold

- Vi fik ondt, når vi skulle trække vejret dybt

Under træningen var der iskoldt i den hal, hvor Danmark torsdag åbner håndbold-VM mod Tunesien.

De lange ærmer var fundet frem, og træningstrøjerne var lynet helt op til hagen, da det danske håndboldlandshold onsdag trænede i den hal, der skal lægge gulv til alle Danmarks kampe ved VM i Spanien.

Der ventede nemlig spillerne en overraskelse, da de traskede ind i arenaen i Granollers nord for Barcelona. Temperaturen mellem betonvæggene var banket helt i bund, og hallen var iskold.

- Der var helt vildt koldt. Det var faktisk lidt underligt. Det var nærmest varmere udenfor. Vi må have nogle lange trøjer på, og så håber vi, at det bliver bedre, siger fløjspilleren Emma Friis.

Der var godt nok sat gang i nogle varmeblæsere, der er monteret i hallens loft. Men de hænger så højt over halgulvet, at spillerne aldrig følte, at varmen nåede ned til dem.

Vi snakkede om, at vi fik ondt, når vi skulle trække vejret dybt

Emma Friis

Danmark åbner VM med en kamp mod Tunesien torsdag aften i den selv samme hal. Her håber spillerne, at halinspektøren har fået skruet op for temperaturen.

- Hvis det er så koldt, som det var til træning, kan det godt blive et problem. Vi snakkede om, at vi fik ondt, når vi skulle trække vejret dybt. Jeg kan næsten ikke forestille mig, at det bliver ved med at være så koldt, siger Emma Friis.

Jensen: Det er ens for alle

Også landstræner Jesper Jensen var trukket i flere lag tøj under onsdagens træningsseance.

Han tager afslappet på de specielle forhold i den catalanske by, hvor der ellers er tocifrede temperaturer udenfor, og hvor decembersolen skinner lystigt.

- Det er jo ikke et større problem for os, end det er for andre. Jeg tænker, at Congo og Tunesien er vant til nogle lidt andre forhold.

- I den danske liga kan man altid løse tingene undervejs, men til et VM tager det måske nogle flere dage. Vi spiller med de forudsætninger, der er, siger Jesper Jensen.

Kampen mellem Danmark og Tunesien begynder klokken 20.30.