VM håndbold

Danmark henter landsholdsdebutant til VM

Landstræner Jesper Jensen har tilkaldt forstærkning, efter Mia Rej blev skadet i premierekampen mod Tunesien.

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

Danmarks åbningssejr blev skæmmet af Mia Rejs grimme skade torsdag aften, og allerede dagen derpå reagerer Jesper Jensen.

Landstræneren har bedt Michala Møller fra Team Esbjerg rejse til Spanien, hvor hun træder ind i VM-truppen, når procedurerne med diverse coronarestriktioner er overstået.

Det oplyser Jesper Jensen på et pressemøde.

- Hun er på vej herned, og hun ankommer til truppen i eftermiddag eller aften, siger landstræneren, der også er træner for Møller i Team Esbjerg.

- Det er altid svært at erstatte Rej. Det kan vi ikke én til én, men det vejer for os, at Michala har bevist sig i Champions League i år, siger Jensen.

Derudover deler landstræneren disse tanker om indkaldelsen af 21-årige Michala Møller, der pludselig står foran sin debut på A-landsholdet.

- Playmaker-delen kan vi udfylde med Simone (Petersen) og Kristina (Jørgensen), og så er der syv-mod-seks-delen, hvor Michala gennem sit samspil med Simone sidste år i Herning-Ikast kender hinanden rigtigt godt, siger Jesper Jensen.

Intet nyt om Rej

Michala Møller bliver indskrevet i truppen som spiller nummer 18, og derfor bruger Jesper Jensen ingen af de fem udskiftninger, der er mulighed for at foretage i løbet af turneringen.

Han understreger, at Mia Rej ikke er skrevet ud af truppen.

- Før vi ved mere, gør vi ikke noget i forhold til det, udtaler Jesper Jensen.

Ved VM må hver nation stille med 16 spillere til hver kamp, men VM-trupperne må rumme op til 18 spillere. Derefter kan landstrænerne skifte op til fem spillere ind og ud af VM-trupperne, så længe indskifterne er en del af bruttotruppen.

Mia Rej blev skadet kort inde i anden halvleg af premierekampen, hvor Danmark vandt 34-16 over Tunesien. Det skete, da Mette Tranborg landede oven på playmakerens knæ.