VM håndbold

Forbud mod at mødes med familie efter kamp - og det er ikke på grund af corona

Den danske VM-lejr har lavet klare regler for, hvad spillerne skal bruge tiden på efter hver kamp.

Måske bliver det kun til et vink. Måske et hurtigt 'hej'. Men så heller ikke mere end det.

I årevis har det været kutyme at se danske spillere - og trænere - på tribunen efter en slutrundekamp i snak med forældre og kærester, som er inde og se kampene. Men sådan bliver det ikke til kampene i Spanien, selv om der også vil være familiemedlemmer på tribunerne til de kommende kampe.

Den danske VM-lejr har ganske enkelt nedlagt forbud mod at bruge tid på at tale med familien i hallen efter kampen. Og selv om det måske er en nærliggende tanke i disse tider at tænke, at de har noget med coronasmitte at gøre, så handler det om noget helt andet.

- Det handler om spillernes restitution. Når kampen er færdig, så er vi faktisk stadig på arbejde og skal gøre os klar til kamp dagen efter eller to dage efter. Vi er her i 20 dage, og der skal vi præstere, forklarer Danmarks assistenttræner Lars Jørgensen.

Stram tidsplan efter hver kamp

Egentlig er beslutningen ikke ny og taget op til denne slutrunde, men allerede op til sidste års EM på hjemmebane. Dengang blev det bare aldrig aktuelt, fordi slutrunden blev spillet uden tilskuere og holdene i deres egen corona-boble.

- Det er en lille ting, men vi føler, det giver mening. Når din onkel Peter, som du ikke har set i fire måneder, kommer i hallen, opstår der en forventning om, at de lige skal ud og sige hej efter kampen. Og så får du som spiller ikke gjort de ting, du skal efter kampen, forklarer Lars Jørgensen.

Landsholdet har en stram tidsplan efter hver VM-kamp. 45 minutter efter slutfløjt skal spillerne sidde ude i bussen, og inden da skal de nå både at strække ud, tage isbad, spise og drikke en smule, tale med pressen og så i bad. Planen er lavet med det ene formål, at spillerne skal restituere bedst muligt - og hurtigst hjem på hotellet og hvile, så de kan få den nødvendige søvn under turneringen.

- Vi er alle indforstået på holdet med, at det er en fælles beslutning, vi har taget. Vi har været med på råd os spillere, så det er ikke sådan, at det bare er blevet dikteret, fortæller fløjspiller Lærke Nolsøe.

- Vi synes alle sammen, at der er en god professionalisme omkring, at vi tager det her rigtigt seriøst. Vi har kampe hele tiden, så vores restitution er bare vigtigere end at sige hej til mor og far, mener Viborg-fløjen.

Ifølge Lars Jørgensen er planen, at der to-tre gange i løbet af VM-turneringen vil blive sat en time eller to af i programmet til, at spillerne på hviledage fx kan gå en tur med familie eller kæreste, der måtte være i Spanien.