VM i håndbold 2023

Jesper Jensen forklarer, hvorfor han har indkaldt spiller uden landskampe

Michala Møller har kun deltaget i én træningssamling med landsholdet. Det var i sommeren 2021, hvor der ikke blev spillet nogen officielle kampe.

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

Michala Møller blev i aftes indkaldt til den danske VM-trup på baggrund af Mia Rejs grimme skade mod Tunesien.

Den 21-årige venstre back har endnu ikke spillet ét minut landsholdshåndbold for Danmark og kan derfor få debut ved VM i Spanien.

Landstræner Jesper Jensen forklarer sit valg af bagspilleren fra Team Esbjerg over for TV 2 SPORT således:

- Jeg synes, Michala Møller har nogle forudsætninger, som vi godt kan bruge. I år har hun i Champions League vist, at hendes forsvarsspil holder vand. Hendes samspil med Simone Petersen i Herning-Ikast sidste år - især i 7-mod-6-delen - var rigtig, rigtig godt, lyder det.

Hovedpersonen var gået i seng, da landstræneren ringede i aftes med nyheden om, at hun skulle pakke sin taske og flyve til Spanien.

- Men jeg blev virkelig, virkelig glad. Og stolt og spændt. Der var mange følelser, fortæller Michala Møller til TV 2 SPORT.

Det er en erstatning, som kan gå ind og udfylde en rolle på det danske landshold

Peter Bruun Jørgensen, håndvoldekspert TV 2 SPORT

Ekspert: Spændende debutant

Mia Rejs skæbne i VM-turneringen blev afgjort fredag eftermiddag, da en scanning viste, at playmakeren har fået en skade på det indvendige ledbånd i det højre knæ.

Landstræneren erkender, at skaden i Danmarks åbningskamp er skidt nyt, for den 31-årige spiller var tiltænkt en stor rolle til VM i Spanien.

- Det er altid svært at erstatte Rej. Det kan vi ikke én til én, men det vejer for os, at Michala Møller har bevist sig i Champions League i år.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen kalder Mia Rejs skade for "et handicap for Danmark" og forudser, at der bliver spilletid til debutanten.

- Michala Møller har gjort det rigtig, rigtig godt i denne efterårssæson for Team Esbjerg. Hun har været god i Champions League og fået overraskende meget spilletid. Det er en erstatning, som kan gå ind og udfylde en rolle på det danske landshold, mener Peter Bruun Jørgensen.

Landsholdet rykker sammen

Jesper Jensen forklarer til TV 2 SPORT, at Danmark ikke skal genopfinde sig som hold, når nu Mia Rej er ukampdygtig i resten af VM-turneringen.

- At Michala Møller kommer, tænker vi ikke så meget i retning af, hvad vi skal opfinde. Trioen med Simone Petersen, Kristina Jørgensen og Michala Møller skal nok supplere op for Mia Rej, mener landstræneren.

Simone Petersen og Kristina Jørgensen er begge vant til at være spilstyrer i deres respektive klubber, så Jesper Jensen er fortrøstningsfuld over for, at Danmark nok skal klare sig i den offensive del af spillet.

Skaden til Mia Rej kan, hvor paradoksalt det end lyder, måske vise sig at være positivt på én front - nemlig sammenholdet i den danske VM-trup.

Jesper Jensen forudser, at dette kan blive styrket endnu mere på det danske hold de kommende uger.

- Vi var rigtigt samlet i forvejen, men jeg har også rost truppen og ledergruppen for at være enormt dygtig. Jeg synes, vi har håndteret det på en super god måde og givet opbakning til dem, der skulle have opbakning. Men vi har også tilladt spillerne selv at være aktive i at kigge fremad, siger han.

Landstræneren fastslår over for TV 2 SPORT, at det nu gælder om at fokusere på de sportslige resultater på trods af, at holdet ufrivilligt er havnet i en svær situation.