Håndbold

VM-debutant kan pludselig få nøglerolle

Simone Petersen kan formentlig se frem til større ansvar, hvis Mia Rej er færdig ved VM.

Hun er en af Danmarks to slutrundedebutanter ved håndbold-VM i Spanien, men Simone Petersen kan få en uventet stor rolle at spille i turneringen, efter at Mia Rej kom galt afsted i torsdagens premierekamp.

Hvis Rej som frygtet er færdig ved VM, er Petersen sammen med Kristina Jørgensen lige nu de eneste tilbageværende playmakere i den danske trup.

Men landstræner Jesper Jensen er ikke nervøs for at give et ansvar til den 24-årige Herning-Ikast-profil.

- Dem, der er udtaget nu, de er udtaget, fordi vi mener, at de udfylder nogle fede roller. Vi så mod Tunesien, at Simone nok skal løse en masse ting, ligesom Kristina (Jørgensen) løser en masse ting, siger Jesper Jensen.

Simone Petersen er ganske ny i landsholdssammenhæng, og hun har spillet alle sine syv landskampe i 2021.

Skade overskygger glæden

Torsdag fik hun seks et halvt minut på banen mod Tunesien.

- Jeg er selvfølgelig megastolt af at stå på banen i min første slutrunde. Men det overskyggede hele oplevelsen, at Rej desværre er skadet.

- Vi var meget berørte, men vi prøvede at samle hinanden op, så vi kunne gøre kampen ordentlig færdig.

- Selv om det bare var noget, der skulle overstås, var det vigtigt at slutte godt af, så vi kan gå ind til næste kamp med en god fornemmelse. Det synes jeg, at vi gjorde, siger Simone Petersen.

Mod slutningen af kampen scorede hun sit første VM-mål, da hun udnyttede et straffekast.

- Det var rigtig dejligt at komme på tavlen. Det giver lidt ro i maven frem mod de næste kampe, at jeg nu har sendt bolden i nettet, siger Simone Petersen, der også er klar til at være fast straffeskytte i Mia Rejs fravær.

- Det kan jeg sagtens, fastslår hun.