VM i håndbold (K)

Derfor koster debutants VM-entré ikke Danmark en udskiftning

Landstræner Jesper Jensen har stadig alle sine fem udskiftninger til VM, selvom Michala Møller nu er kommet ind i truppen.

Team Esbjerg-spilleren Michala Møller ankom fredag aften til Barcelona og tjekkede ind på det danske hotel, og hun kan komme i kamp allerede lørdag aften mod Congo.

Men selv om den 21-årige bagspiller er hastet til Spanien for at afløse den skadede Mia Rej, som er ude af VM og fredag fløj hjem, behøver landstræner Jesper Jensen ikke bruge én af de fem udskiftninger, som hvert hold har ret til at lave undervejs i turneringen.

Altså skifter Danmark reelt ud uden faktisk at bruge en udskiftning.

Det kan lyde mærkeligt, men forklaringen skal findes i det internationale håndboldforbund IHFs reglement for VM-turneringen.

Selv om der kun er plads til 16 spillere på holdkortet til hver enkelt VM-kamp, har alle hold ret til at skrive 18 spillere ind til turneringen. Har et hold ikke udfyldt alle 18 pladser i truppen til første spilledag, har holdet ret til at skrive en ekstra spiller på - og det vel og mærke uden at skulle bruge én af de fem normale udskiftninger, som alle hold har.

Danmark havde kun registreret 17 spillere til VM før den første kamp mod Tunesien - de 16 spillere i Spanien og så Viborg-keeperen Anna Kristensen, der er hjemme i Danmark - og derfor kan Jesper Jensen altså få Michala Møller ind i sin trup ud at bruge en udskiftning. En så kaldt late entrance.

Af samme årsag er Mia Rej, selv om hun er rejst hjem til Danmark, officielt stadig en del af den danske VM-trup, indtil landstræneren eventuelt vælger at skifte endnu en spiller ind i truppen senere i turneringen.

Alle VM-nationer har flere måneder før mesterskabet afleveret en bruttotrup på 35 spillere, og det er kun spillerne fra den liste, der kan blive skiftet ind undervejs i VM-turneringen.

- Jeg er vildt glad og stolt over at være her. Men det er jo selvfølgelig på en ærgerlig baggrund, men jeg er vildt glad for, at jeg fik opkaldet. Jeg ser frem til det, sagde Michala Møller til TV 2 SPORT, da hun ankom til det danske hotel fredag aften.

Hvad kommer du til at bidrage med?

- Det er svært at sige. Nu skal jeg først og fremmest lige træde ind i truppen og finde mig til rette. Jeg synes, jeg har spillet en rigtig god efterårssæson, så jeg håber, jeg kan bidrage med nogle af de ting, som jeg har leveret hjemme i klubben, sagde Team Esbjerg-spilleren.

Hun har aldrig spillet en landskamp og får altså officiel debut for Danmark, når Congo venter lørdag aften klokken 20.30.