Vred dansk sportschef, VM-komet på vej til Danmark og en engageret IHF-præsident

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket i hallerne til VM i Spanien.

VM-slutrunden er i gang, og den begyndte hjerteskærende med Mia Rej skrigende på halgulvet, mens tv-kameraer videreformidlede virkeligheden og de frygtelige billeder og lyden ud til hele verden.

Måske derfor var Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen meget opsat på, at der ikke skulle tages flere billeder af Rej i en svær situation, da den skadede danske playmaker efter kampen skulle transporteres ud af VM-arenaen i Granollers og ind i en ambulance.

- Vi er lige enige om, at I ikke tager nogle billeder af det her, appellerede sportschefen til journalisterne i den mixedzone i kulissen, hvor presse og holdene mødes efter kampe.

Da han få minutter senere alligevel så en fotograf med et kamera i hånden, blev sportschefen vred.

- Få så det kamera væk! Det er mennesker, det her handler om, råbte en ophidset Morten Henriksen, inden Mia Rej kort efter - helt afskærmet og med værelseskammeraten Rikke Iversen ved sin side - blev kørt ud til ambulancen.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

Afskærmet fra pressen skal spillerne til VM også i en vis grad være under interviews, hvor det internationale håndboldforbund (IHF) kræver mindst 1.5 meters afstand. Måske skulle IHF så have sørget for nogle lidt større mixedzones end den, der fx er i Grannollers på billedet herunder.

I byen Castelló har det norske VM-hold sågar protesteret til arrangørerne af frygt for coronasmitte i det lille lokale, som i første omgang var indrettet som mixedzone. Nu foregår interviews i stedet inde i selve hallen.

Apropos Norge, så imponerede den norske fløjspiller Emilie Hovden i sin slutrundedebut fredag aften med syv mål mod Kasakhstan - og snart kan vi glæde os til at opleve hende i den danske liga. Den 25-årige højre fløj fra Storhamar skifter nemlig til Viborg til sommer, har kilder bekræftet over for TV 2 SPORT, og vores gode kolleger hos TV 2 Norge har også opsnappet, at noget er på vej.

IHF-præsident Hassan Moustafa er selvfølgelig også til stede her i Spanien for personligt at overvære, hvordan håndboldsporten bliver udbredt til hele verden med neglebidende dramaer som Hollands 55-15-sejr over Puerto Rico og Rumæniens sejr på 39-11 over Iran. Og IHF-præsidenten er en engageret mand, så da enkelte tilskuere i Torrevieja ikke stod op under nationalmelodier før Østrigs kamp mod Kina, forsøgte Moustafa ihærdigt at få dem til at rejse sig. Vi håber på at se samme ihærdighed fra præsidenten til snart at svare på vores ønske om en interviewaftale, så vi kan snakke lige om den VM-udvidelse til 32 hold.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt noget i hallen eller set noget til VM, som vi bør vide.

I den kommende uge er der kun VM-kampe på TV 2's kanaler. Se sendeplanen for VM her