VM håndbold

Irans og Norges spillere i tårer: - Et sportsøjeblik, vi husker, siger norsk stjerne

Irans målvogter Fatemeh Khalili Behfar fik sig noget af en oplevelse, da hun blev kåret som kampens bedste spiller i VM-mødet mod Norge.

Et nederlag på 41-9 dufter ikke ligefrem af en hyldest til det tabende holds målvogter.

Men faktisk var det lige præcis, hvad der skete efter VM-kampen mellem Iran og Norge.

For på trods af de 41 mål imod stod Irans keeper Fatemeh Khalili Behfar nemlig en fornem kamp mod de mægtige norske håndboldstjerner. Derfor blev hun efter kampen tildelt prisen som kampens bedste spiller.

Og mens de norske spillere formentlig havde taget imod prisen med et tilfreds smil, blev den iranske målvogter rørt til tårer over den flotte og noget overraskende pris til et verdensmesterskab.

Hyldet af rørte norske spillere

Kort efter Khalili blev kåret til kampens spiller, stormede holdkammeraterne over til hende for at lykønske hende.

Men de var ikke de eneste, der fandt momentet stort. De norske stjerner hyldede nemlig også keeperen med klapsalver fra midterlinjen, og flere af nordmændene blev da også rørte over det store øjeblik.

- Man kan bare se til sidst, hvor stort og vigtigt det er for dem. Det er sådanne sportsøjeblikke, man spiller for. Det er helt fantastisk at se dem, siger den norske profil Veronica Kristiansen til TV 2 SPORT.

- Der var mange af os, der fik tårer i øjnene. Det er et sportsøjeblik, vi husker. De inspirerer mange unge kvinder derude til at følge deres drømme, og det er bare helt fantastisk at se det øjeblik.

Veronica Kristiansen følges op af holdkammeraten Emilie Hovden, der også blev påvirket af situationen.

- De viser en utrolig sportsglæde. Jeg blev så glad på hendes vegne. Det er fantastisk at se. Det er historisk, at de er med i mesterskabet. Og det så ud til, at det betød rigtig meget. Man bliver rørt af det.

Samtidig sætter Kristiansen også ord på den iranske keeper, som i hendes øjne fortjente prisen.

- Hun er megagod og spillede sindssygt godt mod Rumænien også, siger hun.

Selfies med kampens stjerne

Den store opmærksomhed omkring den iranske målvogter fortsatte efter kampen.

Her ville flere folk i hallen nemlig have selfies med Khalili.

Irans håndboldkvinder er med til VM for første gang, og det er ikke muligt at se holdets kampe i hjemlandet.

Det fortalte iranske Reza Mohaddes, der er journalist fra Iran International TV med base i London, til TV 2 SPORT i fredags.

- Det er ikke muligt at se nogen form for kvindesport i iransk tv. Måske noget taekwondo, fordi de er dækket til. Her er de (Irans landsholdsspilere, red.) også dækket til, men det er modstanderne ikke. Det er problemet, lyder forklaringen.

Hvis iransk tv endelig vælger at vise noget fra VM i kvindehåndbold, bliver det stillbilleder fra kampen, men udelukkende med iranske spillere siger journalisten.