VM i håndbold 2023

Svensk stjerne slår målrekord efter vild kamp

Den svenske landsholdsspiller Nathalie Hagman slog sin egen målrekord for landsholdet, da hun scorede 19 gange i VM-kampen mod Puerto Rico.

Man siger, at rekorder er til for at blive slået, og det virker til, at Nathalie Hagman har hørt efter.

Den svenske højrefløj var fuldstændig ustyrlig i søndagens VM-kamp mod Puerto Rico, hvor hun scorede igen og igen og igen, indtil hun i slutningen af kampen havde tallet "18" stående ud for sit navn. 18!

De imponerende 18 scoringer sikrede hende den nye svenske rekord for flest scorede mål i en landskamp. Og som om de 18 scoringer ikke var nok, toppede hun lige rekorden med en 19. scoring.

En rekord, hun overtager fra... sig selv.

- Det er selvfølgelig meget sjovt. Jeg tror måske, at den sidste gang, jeg scorede 17 mål mod Rusland var lidt mere sejt, men jeg er selvfølgelig meget glad og tilfreds med min kamp i dag, siger Hagman til TV 2 SPORT.

Hagman slog nemlig den daværende rekord under EM i 2018.

Ikke den store fejring

Allerede i første halvleg begyndte hun at nærme sig rekorden med 11 scoringer, og da der blev kaldt til time-out i slutningen af kampen, aftalte hun og holdet, at de skulle gå benhårdt efter rekorden.

- Ja, jeg må nok sige tak til træneren og mine holdkammerater. Jeg mangler måske to mål i den sidste time-out, og der var vi sådan lidt ”ej, kom nu. I må gerne aflevere to gange mere til hende, så hun kan få den rekord."

Og det lykkedes. Men hvordan skal sådan en rekord så fejres?

- Måske med Pepsi Max. Ej, jeg har måske lidt beskeder på telefonen, så jeg må fejre lidt med det, siger hun grinende.

Stor niveauforskel

Et af de helt store diskussionsemner ved slutrunden har været udvidelsen fra 24 til 32 hold ved verdensmesterskaberne.

Her peger flere på, at udvidelsen har medvirket til en langt større niveauforskel på holdene, hvilket betyder, at vi allerede på nuværende tidspunkt har set en række kæmpesejre i gruppespillet - lige som vi så det i kampen mellem Sverige og Puerto Rico, der endte med en målforskel på 38.

- Det var selvfølgelig ikke det bedste hold, vi spillede imod, men det er sådan det er i det her mesterskab. Vi vidste godt, der ville være gode to kampe i starten, som vi skulle vinde nemt, siger Hagman.