VM i håndbold 2023

Danmark blev snydt - nu bliver resultatet af VM-kamp ændret

Danmark får tilskrevet et ekstra mål, efter Mie Højlund blev snydt for en scoring i storsejren over Tunesien.

Se VM-gruppefinalen Danmark-Sydkorea mandag aften klokken 20.30 på TV 2 og TV 2 PLAY

Resultatet af VM-opgøret mellem Danmark og Tunesien bliver nu ændret på skrivebordet af det internationale håndboldforbund IHF.

Det sker, fordi en scoring af Mie Højlund i anden halvleg aldrig blev registreret på måltavlen i hallen.

Højlunds scoring tilføjer IHF nu til historiebøgerne, så Danmarks sejr på 34-16 bliver ændret til 35-16. Det fremgår af den officielle kamprapport fra kampen, og Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen bekræfter også afgørelsen over for TV 2 SPORT.

Ændringen får dog ingen sportslig betydning for det danske hold. Selv om den samlede målscore er afgørende, hvis to hold ender á point i gruppespillet, får det ene mål ingen betydning i Danmarks gruppe F.

Spiller Danmark uafgjort mod Sydkorea i mandagens gruppefinale og ender á point med asiaterne, vil den danske målscore være i plus 34 mål mod Sydkoreas 16, og Danmark vil tage førstepladsen.

Den danske VM-lejr har da heller ikke skudt meget krudt efter sagen.

- Vi har gjort IHF opmærksom på fejlen og sagt, at vi ikke vil gøre mere ved det, men vi synes, de skulle vide det. IHF har meddelt os, at de godt kan se, der er sket en fejl, og de har så valgt at åbne en sag, sagde Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen til TV 2 SPORT lørdag.

Og det er altså den sag, der er endt med, at IHF har valgt at give Danmark det ekstra mål.

I den officielle kamprapport fra Tunesien-kampen bliver Mie Højlunds scoring efter 43 minutter og 12 sekunder ikke registreret - og generelt var der flere problemer med måltavlen undervejs i opgøret.

  • Efter 39 minutter og 4 sekunder scorer Tunesien til 20-10. Dommeren godkender målet.
  • Under et angreb ved minuttal 41:24 fjernes der pludselig et mål fra Tunesien, så det står 22-9
  • Da Mie Højlund så scorer efter 43 minutter og 12 sekunder, bliver det mål givet tilbage til Tunesien, så de igen er oppe på 10 mål. Men Danmarks mål bliver glemt, så stillingen er 23-10 i stedet for 24-10.
  • Efter 45 minutter og 42 sekunder bliver der rettet op på sagerne, så Danmark får sit manglende mål. Herfra står det 25-10, som er den korrekte score, lige indtil en timeout ved 46:34, hvor Danmark får fratrukket en scoring. Denne fejl bliver stående i resten af kampen.

Danmark spiller gruppefinale mod Sydkorea mandag aften klokken 20.30. Du kan se kampen direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.