VM håndbold

Danmark er forberedt på, at nogle "bliver sendt ud i cafeteriet"

Mandag venter den hidtil hårdeste opgave for Danmark ved VM.

De har hurtige hænder og endnu hurtigere fødder.

Sydkoreas kvindelandshold i håndbold har en glorværdig historie bag sig med både OL- og VM-guld.

Vi ved, at Sydkorea er et bedre hold

Jesper Jensen, landstræner

Sydkoreanerne har ved flere lejligheder gjort det svært for håndboldeliten med deres ekstreme hurtighed og stærke finter. Dét er de danske håndboldkvinder klar på før mandagens gruppefinale ved VM.

- Der er nok nogen, der bliver sendt ud i cafeteriet en gang imellem på deres finter, for sådan er det. Men så længe vi mindsker det mest muligt, tror jeg også godt, vi kan slå dem, siger målvogter Sandra Toft til TV 2 SPORT.

Med analogien mener hun, at en forsvarsspiller går på en finte i en sådan grad, at det ser ud, som om spilleren er på vej ud af halgulvet.

- Jeg synes, vi er ret godt garderet. Der er mange i forsvaret – og mange konstellationer i forsvaret – der har gjort det godt. Den måde, vi dækker op på, bør stå relativt fint til de koreanere. De er enormt hurtige på fødderne, men jeg synes også, vi har et forsvar, hvor vi står rigtig, rigtig tæt, siger landstræner Jesper Jensen.

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

Ekstremt tætte kampe

Historisk set er kampene mellem Danmark og Sydkorea uhyggeligt tætte - den seneste ligger to år tilbage i tiden og endte uafgjort.

Danmark vs. Sydkorea

VM 1995: 31-33

OL 1996: 37-33 (finale, forlænget spilletid)

OL 2000: 31-29

OL 2004: 29-29

OL 2004: 38-36 (finale, forlænget spilletid)

VM 2009: 33-31

OL 2012: 24-25

VM 2019: 26-26

* Udvalgte kampe fra mesterskaber

Men siden OL i 2012, hvor sydkoreanerne tabte bronzekampen, har de været et stykke på de allersjoveste kampe.

Ved indeværende VM kørte de Congo over i premieren, før det blev til en smal tomålssejr over Tunesien lørdag. For landstræneren er der ingen tvivl om, at den hårdeste test hidtil ved VM venter.

- Vi ved, at Sydkorea er et bedre hold. Det vil sige, at vi vil forsøge at være lidt bedre forberedt. Vi har lidt mere video på dem, siger Jesper Jensen.

- Der er stort fokus på den startopstilling, de har. Den er ret dygtig. De spiller hurtigt, men måske ikke helt lige så mange vilde systemer, som de har gjort tidligere, hvor der pludselig var back-kryds, center-kryds og dobbeltvip i samme angreb.

Stjernen fra Györ

Jesper Jensen fremhæver især profilerne Mi-gyeong Lee og Eun-hee Ryu - de eneste sydkoreanske spillere, der ikke spiller i hjemlandet til daglig.

Ryu er på kontrakt i den ungarske storklub Györ, hvor hun er holdkammerat med danske Anne Mette Hansen, der er klubbens anfører.

- Hun er en megaklog håndboldspiller. Hun er dygtig og spiller lidt som en mand i sine bevægelser, når du ser på hendes bevægelser i forhold til mange andre kvindelige håndboldspillere. Og så skyder hun megagodt, siger Anne Mette Hansen.

- Hvor andre kommer i problemer og normalt mister bolden, er hun rigtig god til at finde løsninger, selvom man tænker, der ikke er nogen. Og så er hun vildt god til at skyde rundt om paraden. Det er noget, vi skal dække op for.

Kampen mellem Danmark og Sydkorea starter klokken 20.30 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.