VM håndbold

Danmark skabte store drømme, da VM begyndte for alvor

Håndboldkvinderne vandt også den tredje VM-kamp og tager de maksimalt mulige fire point med til mellemrunden.

Der findes en spansk tv-serie, der hedder Papirhuset.

Den handler om den geniale ’Professoren’, der udtænker en storstilet plan og sender sine kumpaner ind i den spanske nationalbank for at udføre det ultimative kup.

Til VM vil det ultimative kup for de danske håndboldkvinder være at snuppe medaljer med hjem fra Spanien, og efter 35-23 over Sydkorea og den tredje sejr ud af tre mulige ligner landstræner Jesper Jensen en mand, der har lagt en storstilet plan.

Danmark er klar til mellemrunden med de maksimalt mulige fire point, og drømmen om at udføre det helt store kup er kun blevet endnu tydeligere inden de kommende opgør mod Ungarn, Tjekkiet og Tyskland.

”VM begynder for alvor nu”, havde den danske lejr sagt før opgøret mod de rapfodede asiater, der historisk ofte har givet danske landstrænere hovedpine og dårlig nattesøvn. Det får Jesper Jensen næppe i nat, når han lægger hovedet på puden i sit hotelværelse i Barcelona.

For hvis de to første opgør mod Tunesien og Congo var som at stjæle slik for børn, viste de danske håndboldkvinder mod Sydkorea, at de også har potentialet til at bryde ind i en nationalbank.

Et dansk forsvar på højt niveau gav Danmark en perfekt åbning på opgøret i Palau d’Esports med kontramål på kontramål og gode betingelser for Sandra Toft i målet.

8-3 efter knap 14 minutter var Jesper Jensens plan A, der lykkedes til perfektion.

Sydkorea har dog én spiller, der ene kvinde kan forpurre en god plan. Højrebacken Ryu spiller for de mangedobbelte Champions League-mestre Györ, og da motoren i den Kia først var blevet varm, var hun svær at følge med for det danske forsvar.

Ryu scorede fire gange i træk, og Korea kom tættere på. Men igen viste Jesper Jensen, at han er en 'håndbold-professor' med både en plan B, C og D. Danmark fik igen kontrol, og da Kristina Jørgensen lige nåede at banke bolden i nettet få sekunder før pausen, skiftede måltavlen til 19-14.

I anden halvleg trak Danmark helt bukserne af en af de onde ånder fra historiebøgerne, som slet ikke fik lov at score de første otte minutter efter pausen.

Selv da Danmark kom så langt foran, at Sydkorea kastede sig ud over kanten i et vildt 3-3-forsvar over det meste af banen, formåede Jesper Jensen og spillerne at justere deres plan.

Det blev en stor dansk aften i Granollers, og så gjorde det mindre, at der var cirka lige så mange danske fans i den også halvtomme VM-arena, som der vil være spaniere på juleshopping i Kolding Storcenter i morgen.

Måske kommer de danske fans nu. VM er begyndt for alvor.