VM i håndbold 2023

Der er en helt anden glød i spillernes øjne - og det bekræfter historisk sejr

Danmark leverede en overlegen og overbevisende præstation i gruppefinalen mod Sydkorea. Det giver både håb og blod på tanden.

Danmark leverede en historisk stor sejr over Sydkorea.

Faktisk har kvindelandsholdet aldrig vundet med en større margin over sydkoreanerne end tilfældet var mandag aften, hvor gruppefinalen blev vundet med 35-23. Den tidligere rekord var en 11-målssejr over dem i 1998.

Fornemmelsen er jo, at vi er i sjette gear i overhalingsbanen

Jakob Vestergaard, håndboldekspert for TV 2 SPORT under slutrunden

Selvom der undervejs var skønhedsfejl, er der grund til at drømme stort. Det fortæller ligatræner Jakob Vestergaard, der er håndboldekspert for TV 2 SPORT under slutrunden.

- Vi har en stor opadgående formkurve med damelandsholdet. Det er derfor, at vi allerede nu drømmer om medaljekampe. Der er kommet en helt anden glød i spillernes øjne. Man kan se, at de tror på deres roller og på hele konceptet.

- Selv når vi møder dygtigere hold, vi tidligere har frygtet, tror jeg faktisk, der er en tro og ydmyghed omkring at vinde kampene. Vi har også flyttet os så meget fysisk, at vi jo kan tromle hold nu på både styrke og hastighed, siger Jakob Vestergaard.

TV 2 SPORTs faste håndboldekspert Bent Nyegaard tilslutter sig Jakob Vestergaard i sin glæde over Danmark præstation mod Sydkorea.

- Jeg nød den danske opvisning. For jeg synes, det var en opvisning. Bortset fra lidt småting i første halvleg, så var der jo intet at sætte en finger på. Jeg synes ikke, Sydkorea var et megagodt hold, men jeg nød Danmark, siger Bent Nyegaard.

Lykkelige danske spillere

Mandagens storsejr var også vigtig for flere af de danske spillere, der blev bekræftet i, at de to første gruppekampe ikke udelukkende kom på baggrund af svage modstandere.

Mie Højlund: - Jeg synes virkelig, vi præsterer en flot kamp i dag. Jeg er virkelig stolt af det her hold, og jeg er glad for den gejst, vi kommer med. Vi er virkelig tilfredse Vi har ikke været helt sikre på, hvor vi stod i forhold til nogle af de modstandere, vi gerne vil sammenligne os med, så resultatet i dag er en lettelse.

Lærke Nolsøe: - Jeg kunne have lyst til at spille en kamp igen lige nu, hvis det var. Det betyder sindssygt meget, at komme ind til sådan et mesterskab med selvtillid, og det har de her kampe virkelig givet. Lige nu glæder jeg mig til alt, hvad vi skal lave og det hele er bare sjovt.

Sandra Toft: - Jeg synes, vi klarede det rigtig godt. Det er altid svært mod et hold som Sydkorea. De er megagode og har en anderledes spillestil. Vi smadrede dem jo i anden halvleg, siger Sandra Toft til TV 2 SPORT og uddyber hos Ritzau:

- Forskellen er, at vi er blevet så meget bedre på to år. Vi dækker endnu bedre op, spiller bedre angrebsspil. Og vi løb med dem, hvor det var modsat for to år siden.

Katrine Heindahl: - Vi er gode. Jeg synes, vi viser en base, som vi har snakket så meget om – den holder. Det kan godt være, at man tænkte: Ja okay, Tunesien og Congo. Men Sydkorea er altså ikke noget nemt hold at spille imod, og de spiller meget anderledes, end det vi er vant til at møde. Det at vi faktisk kan fokusere rigtig meget på os selv og selv kan fokusere på, hvor vi er gode, så har de stadig svært ved at lave mål – og det er en kæmpe styrke.

Hylder Jesper Jensen

Manden med det primære ansvar for Danmarks storsejr og imponerende gruppespil er cheftræner Jesper Jensen. Han har ifølge Jakob Vestergaard leveret varen i indledningen af turneringen, og det giver mulighed for at drømme om mere.

- Vi kan ikke undgå at snakke om Jesper Jensen. Det er for tidligt at snakke succes nu, men han har lavet tegningerne til, at vi har noget, der gør, vi drømmer om komme tilbage på guldscenen.

- Måske er det en slutrunde for tidligt, men frøene er sået. Vi kan ikke drage konklusioner ud fra de her tre kampe, men fornemmelsen er jo, at vi er i sjette gear i overhalingsbanen. Vi er et sted, hvor vi kan godt kan tillade os at drømme om mere. Det var en fantastisk fed sejr, siger Jakob Vestergaard.

Efter kampen var Jesper Jensen også glad og tilfreds, og landstræneren fremhæver holdet som helghed.

- Jeg er glad. Rigtig glad for præstationen, og jeg synes, vores base og fundament, som vi længe har snakket om, er god. Jeg synes, vi præsteret på et ekstremt højt niveau i forhold til, hvem vi har mødt, siger Jesper Jensen med tanke på, at Danmark ikke har mødt nogle europæiske modstandere, der har samme spillestil som Danmark.

Jesper Jensen glæder sig også over, hvordan hans mandskab evnede at tilpasse sig de udfordringer, der undervejs kom i kampen. Ifølge landstræneren var det muligt, fordi det danske fundament og base er så god.

Med sejren er Danmark videre til mellemrunden med maksimumpoint. Se hvem de danske spillere skal møde i mellemrunden her.

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.