VM håndbold

Her er Danmarks kommende kampe - og vejen til kvartfinalen

Danmark og Tyskland tager begge fire point med videre til mellemrunden, efter begge hold har gjort rent bord i det indledende gruppespil.

Tre kampe er spillet, tre kampe er vundet, og første gruppespil er overstået.

Danmarks håndboldkvinder har indtil nu gjort rent bord, og nu venter verdensmesterskabets næste fase: Mellemrunden.

Her skal Jesper Jensen og kompagni op mod de tre bedste hold fra Gruppe E, der ligeledes blev afgjort mandag aften. Her blev det slået fast, at Danmarks modstandere i mellemrundens Gruppe 3 bliver Tyskland, Ungarn og Tjekkiet.

- Nu er det alvorligt. Det er rigtig gode hold og lande med en stor, stor håndboldkultur, siger Peter Bruun Jørgensen.

Danmarks gruppe i mellemrunden

I mellemrunden tager de kvalificerede hold point med fra det indledende gruppespil. Her er der tale om de point, som holdene har fået i kampene mod de to andre hold, der også har spillet sig videre til mellemrunden.

De to bedste hold i mellemrunden kvalificerer sig til kvartfinalen, hvor de bliver parret med de to bedste fra mellemrundens Gruppe 4.

Danmarks kampprogram

  • 8/12 kl. 20.30: Danmark-Ungarn (DR)
  • 10/12 kl. 20.30: Tjekkiet-Danmark (TV 2)
  • 12/12 kl. 20.30: Danmark-Tyskland (DR)

Favoritværdigheden er klistret til Danmark

I det indledende gruppespil var Danmark oppe mod nationer fra Afrika og Asien. Nu venter tre europæiske modstandere, og her er det først og fremmest tyskerne og ungarerne, som Peter Bruun Jørgensen har stor respekt for.

- Der venter to kampe mod Tyskland og Ungarn, hvor jeg ser Danmark som svage favoritter. Men det er gode hold, som danskerne godt kan tabe til, siger håndboldeksperten.

Herunder kan du se, hvordan Peter Bruun Jørgensen vurderer styrkeforholdet mellem Danmark og de tre modstandere, der venter i mellemrunden.

  • Ungarn: De har i mange år leveret store resultater på ungdomsniveau, men på seniorplan har det haltet. Det er en kolossal håndboldnation, der tørster efter at komme tilbage i det fine selskab. Under OL blev de bedre og bedre, som turneringen skred frem, og jeg synes, de har nogle spændende spillere, som er på vej.
  • Tjekkiet: De har skuffet lidt indtil videre, men de har spillere på topniveau. De har én stjerne, Marketa Jerabkova, der spiller i Vipers Kristiansand. Hun har et rigtig, rigtig godt skud. Men jeg synes ikke, at kvaliteten hos de andre er imponerende. Danmark skal kunne vinde over tjekkerne.
  • Tyskland: Det er et hold, der kan være med mod de bedste, når de præsterer på topniveau. Det har de bevist flere gange – eksempelvis i 2018, da de slog Norge. De har en enorm fysik i deres forsvar, og så er de sindssygt gode i deres kontraspil, hvor de løber på alt. De har haft den hollandske træner Henk Groener i et par år nu, og han har fået dem til at være rigtig godt organiseret.

Vejen til kvartfinalen

Vinder Danmark de første to kampe er det sandsynligt, at en plads i kvartfinalen er sikret. I værste fald vil Danmark så kunne slutte á point med Sydkorea og Tyskland, og her vil den danske 12-målssejr over sydkoreanerne være en stor fordel.

Slår Danmark ungarerne i første mellemrundekamp, og Sydkorea samtidig taber til Tjekkiet, vil ét point være nok i den anden kamp mod tjekkerne til at sikre avancement.

Taber Danmark til gengæld til Ungarn, kan sejre i de sidste to kampe til gengæld vise sig ikke at være nok. Ungarn, Danmark og Tyskland vil potentielt kunne slutte á point, og så er det den indbyrdes målscore, der tæller.

Der er mange scenarier i spil, men uanset hvad vil en åbningssejr over Ungarn sende Danmark et kæmpemæssigt skridt tættere på kvartfinalerne.

Gruppevinderen møder nummer to fra mellemrundegruppe 4. Her starter Spanien og Brasilien med fire point.

Danmarks kampe i mellemrunden skal spilles i Palau d'Esports De Granollers, hvor de også har spillet de tre kampe i gruppespillet.