VM håndbold

- Hun er kampens spiller. Det har hun virkelig fortjent

Peter Bruun Jørgensen har uddelt karakterer til de danske spillere efter storsejren over Sydkorea. Se dem i artiklen her.

Det var en rigtig, rigtig god indsats i dag.

Danmark spillede med et forsvarsspil i begyndelsen af kampen, som var høj, høj klasse. Sydkoreanerne kom bedre med i 1. halvleg, men efter pausen blev den her håndboldkamp hurtigt lukket ned.

Det sidste kvarter i 1. halvleg var den danske defensive svingene, men angrebet fortsatte med at være enormt stærkt.

Kontrafasen kom med et rigtig solidt tryk og skabte store muligheder hver hang. Det ser rigtig godt ud. Der blev lavet meget få tekniske fejl, og afslutningerne kom fra alle steder, og det er altså svært at forsvare imod.

Der var lidt skønhedspletter på store muligheder, der blev brændt. Det var specielt i starten af 2. halvleg, hvor der blev brændt nogle store, frie chancer. De havde muligheden var for at lukke kampen tidligere.

Alt i alt var det en perfekt optakt til mellemrunden. Det kan næsten ikke være bedre. Det må være et dansk landshold, der kommer ind med en kolossal selvtillid.

Her er Peter Bruuns karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Sandra Toft

  Målvogter

  Hun startede rigtig stærkt bag et godt dansk forsvar. Hun havde styr på det hele faktisk. Der var en periode, hvor der var nogle bolde, hun skulle have nuppet. Når paraderne er i den ene side, skal hun have den anden side. Men i 2. halvleg spillede hun sig rigtig godt op, og det var ellers i en periode, hvor vi snakkede om, om Althea Reinhardt skulle ind. Hun spillede rigtig godt og sluttede på 44 procent.  

  5
 • Althea Reinhardt

  Målvogter

  Kom ikke på banen og får derfor ikke karakter. 

  UB
 • Kathrine Heindahl

  Stregspiller

  Dækkede rigtig, rigtig godt op. Når hun står ved siden af Line Haugsted, er de bare et godt makkerpar. I den anden ende havde hun et par afbrændere og screeningsfejl. Hun kom lidt for sent, og det trækker ned. Hun bevægede sig for meget, da hun skal sætte sine screeninger, og så bliver det for tydeligt for dommeren. Det duer ikke. Men hun lavede alligevel fire mål, og defensivt dækkede hun rigtig godt.

  4
 • Rikke Iversen

  Stregspiller / Kampens spiller

  Inden den her kamp har hun haft mange afbrændere, men det havde hun ikke i dag. Hun scorede på alle sine seks afslutninger, og hun skabte dem selv med sin gode ryg og gigantiske fysik, der bare overmatchede de her koreanere. Hun leverede også en super indsats defensivt. En rigtig, rigtig god landskamp. Hun er kampens spiller. Det har hun virkelig fortjent.

  6
 • Trine Østergaard

  Fløjspiller

  Hun startede med en fæl afbrænder i kontradelen, men scorede så et par gode mål. Hun havde også en stor afbrænder i 2. halvleg, og de frie kontrachancer skal altså i mål. Defensivt udfyldte hun sin rolle rigtig, rigtig godt.  

  4
 • Simone Böhme

  Fløjspiller

  Hun lavede et mål. Hun er utrolig dygtig til at lave blinde indløb, og det var dejligt at se, hun fik scoret. Hun har været usikker i sine afslutninger, men scorede på den ene chance hun havde i dag. Udmærket indsats. Stadigvæk usikker i forsvaret, hvor de fik nogle chancer.

  3
 • Lærke Nolsøe

  Fløjspiller

  Lærke Nolsøe spillede en fantastisk landskamp. Hun spillede hele 1. halvleg og scorede både i kontra og fra fløjen. Helt sikker på alle afslutninger. Hun var også god i defensiven, hvor hun hang godt sammen med de andre. Hun var hele tiden i bevægelse og generede sin modstander. Meget, meget flot, og hun fortsatte det gode spil.

  6
 • Emma Friis

  Fløjspiller

  Hun kom ind i 2. halvleg og gjorde det også rigtig godt. Hun fik stjålet et par bolde defensivt og viste gang på gang den speed, hun har i kontrafasen. Hun overløb et skidt sydkoreansk returløb, og så blev hun snydt for et kæmpemæssigt straffekast. God landskamp. De supplerer hinanden rigtig godt, hende og Lærke Nolsøe.  

  5
 • Mette Tranborg

  Bagspiller

  Hun kom ind og spillede 23 minutter. Når der bliver spillet op til hende, og hun holder afstanden til forsvaret, som jeg har savnet, og viser sin skudstyrke, så er hun rigtig god. Hun lavede ingen fejl, og hun fik spillet bolden godt rundt og lavede et par gode assists. God kamp af Tranborg uden at være helt oppe.

  4
 • Louise Burgaard

  Bagspiller

  Hun startede kampen, og hun fortsatte med at glide godt ind i det danske spil. Hun lavede nogle assists, men var ikke skudfarlig i dag, fordi koreanerne kom højt op på backen. Hun var lidt mere anonym end i de første kampe, men hun lavede ingen fejl og var en god del af det danske forsvar i første halvleg.

  4
 • Anne Mette Hansen

  Bagspiller

  Hun dækkede godt op og kom godt med i kontrafasen. Det, der var ekstra godt i dag, som jeg har savnet, var, når hun kom i fart fra tre-meteren og hamrede bolden ind. Hun scorede på sine tre muligheder, og hun er bare solid, når hun får muligheder for at gå mand-mand. God landskamp af hende.

  5
 • Line Haugsted

  Bagspiller

  Hun er bare fuldstændig central i den danske defensiv, og hun startede kampen med at binde forsvaret rigtig godt sammen. Hun lægger virkelig gode blokader, og det fortsatte hun i dag. Hun var aggressiv, og når de legede med bolden foran hende, så stjal hun den. Indspillende fra koreanerne blev bare afvist, hvor hun lagde låg på. Igen en rigtig god landskamp af hende. Hun havde et par skud, hvor det ene blev reddet, og det andet blev tyret i kassen.

  5
 • Kristina Jørgensen

  Bagspiller

  Hun er en svær størrelse. Hun laver jo nogle gange genialiteter, men forivre sig også nogle gange med skuddene og vil tingene for hurtigt i stedet for at give sig tid. Det er den måde, hun spiller håndbold på, men jeg kunne godt tænke mig, hun spiller lidt mere roligt, men samtidig direkte. Når hun kommer direkte, som vi så med det sidste skud i første halvleg, har hun en fantastisk skudkræft. Der var nogle gode assists, men der kom også for mange fejl. Det er op og ned med hende. Hun havde mange gode assists og mange gennembrud ud af banen mellem backen og fløjen, men de her halvsløsede skud trækker altså ned, og derfor får hun kun fire.

  4
 • Mie Højlund

  Bagspiller

  Hun er en fantastisk atlet, og når hun kom i fart mod mål, var hun god til at vurdere den afstand. Når de ikke kommer frem, er det som en flitsbue, der bliver fyret afsted med et imponerende aftræk og forspænding. Det er helt vildt. Hun fik i dag lov til at starte på playmakerpositionen og styrede angrebet rigtig godt. Hun havde et par frie afbrændere, og den ene gang mistede hun bolden. Det trækker selvfølgelig lidt ned, men til gengæld havde hun fire gode assists. Det var en fornøjelse at se. Der var så meget kvalitet i det, hun lavede.

  5
 • Michala Møller

  Bagspiller

  Fik kun fem minutter på banen og får derfor ikke en karakter. 

  UB
 • Simone Petersen

  Bagspiller

  Spillede kun seks minutter og får derfor ikke en karakter. 

  UB
 • Jesper Jensen

  Landstræner

  Jeg synes, han havde fuldstændig greb om kampen. I pausen fik han rettet op på den periode, hvor det danske forsvar faldt ned. Det danske hold var meget hurtigt i kontrol, og mentalt var det fuldstændig perfekt. De virker til at være i en dejlig balance. Der kommer ikke de her vanvittige tekniske fejl. Der kommer fejl, men de er i en anden karakter. Det er mentalt, og der spiller Jesper Jensen en afgørende rolle. Et godt sammenspillet dansk landshold. En rigtig god indsats.

  5