Håndbold

KIF fyrer cheftræneren

Efter et svært efterår er det tid til at prøve noget nyt, meddeler KIF Kolding.

Andreas Toudahl er med øjeblikkelig virkning blevet opsagt i KIF Kolding.

- Andreas påtog sig cheftrænerrollen under svære arbejdsbetingelser op til sidste sæson. Sammen med holdet formåede han overraskende at opnå en slutspilsplads. Det skylder vi ham tak for, skriver klubben i en pressemeddelelse.

- Desværre har vi ikke formået at få nok ud af holdet i denne sæson, og vi tror på, at tiden er inde til at prøve noget andet.

- Andreas har arbejdet dedikeret og målrettet for KIF Kolding og er meget vellidt i klubben. Derfor har det været en svær, men nødvendig beslutning.

Assistenttræner Torben Sørensen overtager trænersædet i de kommende kampe.

Ked af det og overrasket

Andreas Toudahl fik først besked om sin afgang her til morgen.

- Først og fremmest er jeg ked af det og ærgerlig. Og jeg er overrasket. Plus en helt masse andet, som jeg nok lige venter et par dage med at sige, siger han til TV 2 SPORT.

KIF Kolding har blot fået 8 point i 13 ligakampe og er en del af bundstriden. Således har klubben kun ét point ned til Mors-Thy under nedrykningsstregen.

Traditionsklubben har været igennem en svær årrække med dårlig økonomi og stor udskiftning i både spillertrup og klubbens øvrige poster.

Selvom klubben er milevidt fra fordums storhed, står KIF Kolding stadig noteret for flest danske mesterskaber af alle: 14.

Det seneste ligger tilbage i 2015, hvor klubben hed KIF Kolding København.