VM håndbold

- Spillerne var fandeme dygtige i dag, siger Jesper Jensen

Danmark er med sejren over Sydkorea sikker på at tage fire point med videre til mellemrunden.

Historisk set har Danmarks håndboldkvinder haft det svært, når Sydkorea har været modstanderen.

Men ikke mandag aften i Palau d'Esports De Granollers. Her var Danmark i kontrol fra start til slut, da de vandt 35-23 og sikrede sig førstepladsen i det indledende gruppespil.

Et resultat, som Danmarks landstræner, Jesper Jensen, er rigtig godt tilfreds med.

- Det blev en bedre kamp end de første to. Det var meget mere niveaumæssigt, som vi skulle være. Jeg synes, vi spiller rigtig godt. Der var lige fem-syv minutter i første halvleg, hvor vi sejlede lidt. Vi må anerkende koreanerne for det, de kan. Jeg er rigtig glad.

I mandagens gruppefinale kom Danmark godt ud til kampen og bragte sig hurtigt foran med både tre og fire mål. Sydkorea kom bedre med i kampen, men de danske håndboldkvinder havde hele tiden noget at svare tilbage med.

Efter pausen blev forspringet øget, og der var aldrig tvivl om, at Danmark ville gå fra banen med sejren.

- Vi har et godt fundament at stå på. Vi skal sørge for, at vi er svære at slå. Vi skal ikke vinde alle kampe, men vi skal sørge for, at de andre ikke kan vinde. I dag fungerede vores defensiv rigtig godt, og så producerede vi rigtig mange mål. Spillerne var fandeme dygtige i dag, siger landstræneren.

Danmark har nu vundet tre ud og tre kampe i det indledende gruppespil og tager derfor fire point med videre til mellemrunden.

I mellemrunden skal Danmark møde Tyskland, Ungarn og Tjekkiet.