VM håndbold

Sverige og Holland er enige - puljefinale bliver afgørende

Både den svenske- og hollandske lejr erkender, at tirsdagens puljefinale bliver afgørende for de to mandskabers muligheder videre i turneringen.

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

Efter de to indledende kampe har Sverige og Holland tilsammen scoret mere end 200 mål og på skift ydmyget Usbekistan og Puerto Rico i VM-gruppe D.

Nu møder de så hinanden i en vital gruppefinale i jagten på fire point til mellemrunden.

- Det er først nu, VM begynder for os. Vi ved, at vi nu møder modstand, der er på samme niveau som os selv. Det kan gå hen og blive en vanskelig kamp, men det betyder jo helt vildt meget for os, siger Sveriges træner Thomas Axner og uddyber:

- Det er en 50/50 kamp, og det bliver meget, meget vanskeligt, hvis ikke vi får to point mod Holland, for så skal vi i princippet vinde over Norge. Og det bliver selvfølgelig svært, selvom det ikke er umuligt.

Enig hollandsk landstræner

Gruppe D med Sverige og Holland bliver parret med gruppe C, der indeholder VM-favoritterne fra Norge.

Kun to hold går videre fra mellemrunden, hvilket gør gruppefinalen mellem verdensmestrene fra Holland og Sverige endnu mere vigtig.

- Det bliver en svær kamp og en tæt kamp, der formentlig først bliver afgjort i de sidste 5-10 minutter. Hvis vi får fire point med videre, kommer vi til at være mere i kontrol. Hvis vi kun får to point med videre, bliver vi afhængige af andre resultater, siger den hollandske træner Monique Tilstjerman inden kampen.

Flere af spillere bekræfter også kampens betydning, og de erkender, at man gerne vil undgå at være tvunget til sejr over Norge i mellemrunden.

Sverige:

Line Blohm:- Det er en nøglekamp for os og meget afgørende for næste skridt i turneringen. Hvis vi taber den kamp, er vi næsten nødt til at vinde over Norge, og det bliver bare en meget svær opgave. Så selvfølgelig er kampen mod Holland meget vigtig, men vi er klar til den.

Melissa Petren: - Vi har taget ting med fra de første kampe, men det er denne her kamp, der er vigtig, for den afgør puljen. Men jeg tror virkelig meget på en sejr, og det gør alle på holdet. Det bliver spændende at se, hvor man står som hold, og vi glæder os.

Holland:

Louis Abbingh: - Det er lidt først nu, at VM begynder for os. Det er en fity-fitfy kamp, og det bliver helt tæt. Hvis man regner lidt på det, bliver det tydeligt, hvor vigtigt det er at få fire point med videre. Så har man næsten en fod i kvartfinalen. Det er lidt en fity-fitfy kamp, og det bliver helt tæt.

Laura Van Der Heijden: - Det bliver en lille finale, og det er her, vi rigtig kan se, hvor vi står. Det er meget vigtigt at vinde kampen og komme videre med fire point, for der er kun to hold, der går videre fra mellemrunden.

Kampen mellem Sverige og Holland begynder tirsdag klokken 20.30 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.