Håndbold

Burgaard blev mødt af ukvemsord, da hun sendte værelseskammerat i gulvet

Louise Burgaard frygter, at Kathrine Heindahl vil hævne sig på hotelværelset, efter hun blev sendt i gulvet under kampen mod Sydkorea.

Alt gik, som det skulle, da Danmark mandag aften udraderede Sydkorea i gruppefinalen ved VM i Spanien.

Men alligevel var det med en vis uro i kroppen, at Louise Burgaard forlod arenaen i Granollers. For efter 45 minutter var hun skyld i, at værelseskammeraten Kathrine Heindahl røg frontalt ned i det hårde halgulv tæt på Danmarks bænk.

I et tilbageløb tog hun uheldigvis benene på Heindahl, der ikke kunne nå at reagere, og den oplevelse var ikke glemt, da den danske stregspiller mødte pressen efter kampen.

- Det var ikke pæne ord, hun fik med på vejen.

Hvad sagde du?

- Det er ikke pænt at sige på TV, men jeg fik lige taget benene engang, bankede ned i gulvet og kravlede ud over sidelinjen for at skifte hurtigst muligt. Jeg tager den lige med hende ude i omklædningsrummet.

- Det kan være hun vågner til et slag. Nej, det gjorde ondt, og det tror jeg ikke, hun er i tvivl om, sagde Heindahl med et efterfølgende grin.

"Jeg er sgu bange for at sove med hende"

De to spillere er gode venner privat og har et stort kendskab til hinanden både på og uden for banen. Det var da heller ikke uden frygt, at Louise Burgaard bevægede sig mod bussen, der skulle fragte det danske landshold tilbage til hotellet i Barcelona.

- Jeg er sgu bange for at skulle sove med hende på værelset i nat. Jeg er bange for at få et slag på tuden. Ej, det kan jo ske. Jeg troede, hun var hurtig, så jeg lige kunne skære indover. Men det kunne jeg ikke, sagde den danske Metz-spiller med smil, der understregede, at der med al sandsynlighed blot er tale om kærlige stikpiller.

Selvom det gjorde ondt i øjeblikket, var uheldet ikke værre end, at Heindahl kom tilbage på banen igen i det efterfølgende angreb. I sekunderne efter kampen kunne man da også se de to spillere give hinanden et stort kram med en dertilhørende latter.

Kan finde hinanden i mørke

Burgaard og Heindahl har spillet sammen i en lang årrække - både for klub- og landshold - og inden uheldet fandt sted, viste de flere gange, at de fungerer godt sammen på banen.

Jeg synes, det fungerer supergodt. Det her med, at vi har spillet sammen helt fra ungdomslandsholdet, hvor der blev spillet sindssygt meget på det sammenspil, vi har, det fungerer stadig på seniorniveau. Det er fedt. Jeg nyder godt af, at hun ikke er bleg for at smide den ind i den frie arm, og så er det op til mig at gøre resten.

Tror du, hvis vi slukkede lyset i hallen, at I ville kunne finde hinanden?

- Ja, jeg tror, at den ville lykkes mange gange, siger Kathrine Heindahl, der bakkes op af værelseskammeraten.

- Vores sammenspil er godt, som det altid er. Vi kender hinanden rigtig godt, og jeg siger altid til hende, at hun skal være klar, når jeg har bolden. Det er hun heldigvis, og så kan hun bruge sin fysik, siger bagspilleren.

Louise Burgaard og Kathrine Heindahl kan fortsætte det gode sammenspil i mellemrunde ved VM, hvor Danmark skal møde Tyskland, Ungarn og Tjekkiet.