VM håndbold

Danmark er storfavorit i mellemrunden

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard gør status på den første uge af VM. Og ser frem til den næste.

Fra Asien og Afrika tilbage til Europa.

Så kort kan den - i andre sammenhænge – meget lange rejse beskrives for Jesper Jensen og hans udvalgte.

Sammenstødene med de uvante og anderledes agerende håndboldnationer voldte Sandra Toft og hendes veninder ingen former for problemer.

Snarere tværtimod. Plusscoren løb op i 45, effektivitetsprocenten tårnhøj på 72 procent, samtlige 7 straffekast har fundet vej til netmaskerne, de så ømtålige tekniske forstyrrelser er holdt på et absolut acceptabelt niveau, kontraspillet flyder og sammenhængskraften i både forsvars- og angrebsspillet åbenlys.

Ikke overraskende stråler samtlige spillere af den selvtillid, der er enhver vinders moder.

Landstræneren har selv sagt, at hans landshold står det bedste sted i hans regeringstid, og han spilder ej heller nogen lejlighed til at fremhæve, at han fra spiller nummer 8 og helt ned til rosinen i pølseenden – spiller nummer 16 – råder over så megen kvalitet, at det giver ham mængder af muligheder for at ændre enhver kamps karakter, hvis han skulle finde det nødvendigt.

Netop kvaliteten i hele den danske trup er værd at hæfte sig ved.

Mellemrundemodstandere kan ikke matche Danmark

Ingen af Danmarks kommende modstandere – Ungarn, Tjekkiet, Tyskland – kan matche de mange, forskelligartede og ekstraordinære kompetencer landstrænertrioen Jesper Jensen, Lars Jørgensen og Michael Bruun råder over.

Jeg inddrager her Michael Bruun, fordi jeg er sikker på, at han bliver garanten for, at Sandra Toft og Althea Reinhardt bliver den duo, jeg kommer til at italesætte, når VM’s bedste målvogterpar skal udpeges.

Derfor løber Højlund og co. ind i mellemrunden som storfavorit.

Jeg har stor respekt for Danmarks tre modstandere, og det ungarske landshold, som Danmark møder først, aftvinger respekt.

Holdet slog både Sverige og Spanien og måtte først sige farvel til OL i Tokyo efter nederlaget i kvartfinalen mod Norge.

En ny æra er startet i ungarsk kvindehåndbold, hvor netop OL-turneringen blev endestationen for trænertrekløveret Gabor Elek, Gabor Danyi og ikke mindst legenden Anita Görbicz.

Manden bag guldmedaljerne for den meget talentfulde ungdomsgeneration, der på hjemmebanen i Györ vandt U-VM 2018, Golovin Vlagymir, er ny landstræner og har dermed haft ultrakort tid til at forberede sit mandskab forud for dette mesterskab

God idé med landstræner, der dobbeltjobber?

Med mellemrum diskuteres det i vort lille land, om det nu også er så god en idé, at Jesper Jensen er både klub- og landstræner.

Mit syn på den sag har været klar. Dobbeltjobbet giver landstræneren mulighed for at være helt tæt på den verdenstop, han skal beskæftige sig med i tre helt afgørende uger om året.

Tre klubber har overrepræsentation, når det gælder Danmarks kamp i VM’s mellemrunde, nemlig ungarske FTC og de to tyske klubber Borussia Dortmund og SG BBM Bietigheim.

I år er Team Esbjerg i pulje med både FTC og Dortmund, mens Bietigheim var på sidste års vestjyske Champions League-menu.

Line Haugsted & co. får dermed mulighed for en fremragende forberedelse. Den udnytter de danske spillere med garanti og for ikke at falde i klicheen med, at der er en fri motorvej til det danske landshold og dets indtog i VM’s kvartfinaler, lader jeg mig nøje med en nyasfalteret motortrafikvej.

Hvor hastigheden for øvrigt er sat op på flere strækninger den seneste tid.