VM i håndbold 2023

Danmarks næste modstander græder - nytter ingenting, siger træner

De ungarske spillere var meget påvirkede efter nederlaget til Tyskland mandag aften.

Vigtigheden af kampen var der på forhånd ingen tvivl om.

Da Tyskland og Ungarn løb på banen i gruppefinalen ved VM mandag aften, var det velvidende, at det vindende hold ville tage maksimumpoint med over i Danmarks mellemrundepulje.

Tyskerne trak det længste strå i en smal sejr, og derfor har Ungarn sat sig selv i en svær situation, inden mellemrunden starter onsdag. Nu skal de nemlig overhale både Danmark og Tyskland for at komme til kvartfinalen.

Derfor var der også tårer at spore hos ungarerne efter nederlaget. Det faktum bryder den ungarske landstræner sig dog ikke om.

- Nederlaget gør ondt, men det er ikke en tragedie. Men det skal analyseres. Når jeg kigger rundt, græder alle spillerne, men det nytter ingenting. Kvinderne skal lære, at et nederlag ikke er en katastrofe, det er et verdensmesterskab, vi har stadig plads til at forbedre os. Hvis vi skal lære at vinde, kræver det også nederlag, siger Ungarns landstræner Golovin Vladimir til den ungarske TV-kanal M4 Sport.

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

Ungarn var bagud med fem mål ved pausen og endte med at vinde anden halvleg med fire mål. Det var selvsagt ikke nok til at vinde kampen.

- VI lavede 19 tekniske fejl. Vi blev revet fra hinanden i første halvleg, hvor vi tillod for meget, og det var en fejl. De scorede kun 11 mål i anden halvleg, hvor vi kom tættere og tættere på sejren. Vi havde forberedt os på et åbent forsvar, men vi kunne ikke løse det i slutningen af første halvleg.

Skal forbi Danmark

Ungarn havde efter nederlaget god grund til at ærgre sig.

De er nemlig blevet matchet med Danmarks pulje i mellemrunden, hvorfor der venter svære kampe mod både Danmark og Sydkorea.

Og når der kun er to hold, der avancerer til kvartfinalerne fra mellemrunden, skal de overhale både Tyskland og Danmark.

Ungarn kender dog rimelig hurtigt deres skæbne. I den første mellemrunde-kamp venter netop Danmark onsdag aften. Et nederlag her vil gøre det tæt på umuligt at komme videre til en kvartfinale.

Det vil i så fald kræve overraskende pointtab fra Danmarks og Tysklands side.