VM håndbold

Dansk stjerne lavede tabertegn til modspiller

Det kom ikke ud af det blå, at Anne Mette Hansen og Eun Hee Ryu viste hinanden et ’loser’-tegn, da de mødtes ved VM.

- Haha!

Anne Mette Hansen griner allerede, da vi stiller hende spørgsmålet. Hvorfor lavede hun et tegn til Eun Hee Ryu, Sydkoreas stjerne og hendes klubkammerat i Gÿor, da mandagens VM-kamp lige var begyndt?

- Lige inden vi tog afsted til samling, vidste hun ikke, hvad det betyder. Det betyder ’loser’, og det syntes hun var ret sjovt. Så aftalte vi, vi skulle gøre det, når vi så hinanden.

Som sagt så gjort. Da den sidste gruppekamp blev sat i gang, og spillerne som altid indledte med at hilse på hinanden, formede de begge et L med tommel- og pegefingeren og placerede det i panden. Taber!

En times håndbold senere kunne Anne Mette Hansen have gjort det igen. Danmark vandt 35-23 og går videre til mellemrunden med maksimumpoint. Eun Hee Ryu scorede dog hele ni af Sydkoreas mål, og især i første halvleg var hun en udfordring for danskerne.

- Hun var megagod i dag, siger Anne Mette Hansen.

- Når man ikke får ramt hende, ligger hun bare og placerer boldene i målet. Hun spiller lidt som en mand, for hun er vildt god til at ligge og vurdere, hvad hun skal gøre hele tiden.

Både Danmark og Sydkorea er videre til mellemrunden, hvor de står over for endnu et bekendtskab fra klubhåndbolden. De møder nemlig Ungarn, der stiller med tre spillere fra mægtige Györ, hvor Anne Mette Hansen er anfører.

- Jeg skal ikke tilbage til Ungarn og have tabt til dem. Ej, det bliver svært. De har megagode spillere, og jeg glæder mig til at se på video, hvordan de har gjort det ved VM indtil videre.

Danmarks kampprogram

  • 8/12 kl. 20.30: Danmark-Ungarn
  • 10/12 kl. 20.30: Tjekkiet-Danmark
  • 12/12 kl. 20.30: Danmark-Tyskland

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.