VM håndbold

Jacobsen bærer B-skilt med god grund - derfor gør Jesper Jensen det ikke

Hvis den danske bænk bliver ramt af et rødt kort under VM i Spanien, er det Jesper Jensen, der ryger på tribunen. Men selv frygter han det ikke.

Når Jesper Jensen i disse dage indtager den danske bænk under VM i kvindehåndbold, er det med et A-skilt om halsen.

Ganske naturligt, skulle man tro. Han er jo landstræner.

Det er, fordi jeg er meget, meget rolig i forhold til Nikolaj

Jesper Jensen

Men faktisk er det ikke så oplagt igen. For når herrelandsholdet er i aktion ved mesterskaber, har Nikolaj Jacobsen altid et B-skilt om halsen, og det blev der ved VM i 2019 givet en god forklaring på.

I tilfælde af et rødt kort til bænken, er det nemlig personen med A-skiltet om halsen, der vil blive sendt på tribunen. Dermed undgår Nikolaj Jacobsen altså at skulle forlade sin vante plads i tilfælde af en udvisning til den danske bænk.

På den måde ville det være nærliggende at tro, at Jesper Jensen heller ikke ønsker at løbe en sådan risiko. Men det gør han gerne, for han ser det ikke som en risiko. Faktisk er der en praktisk forklaring på beslutningen om at bære et A-skilt.

- Det er, fordi jeg er meget, meget rolig i forhold til Nikolaj, siger Jesper Jensen med et grin, inden han svarer seriøst på spørgsmålet:

- Nej, det er jo kun i forhold til, hvis man får et rødt kort, og i forhold til, hvis vi ryger ind i noget med, hvem der skal skrive på en kamprapport, og hvem der skal godkende noget.

- Fra klublivet er jeg vant til, at det er mig, der tjekker kamprapporter af. Det lykkedes mig heldigvis også at finde den eneste fejl, de indtil videre har lavet på kamprapporten, hvor jeg fik skiftet Morten Storgaard (læge, red.) ud med Christina Roslyng (team manager, red.). Indtil videre har jeg bestået opgaven.

Så du frygter ikke for et rødt kort?

- Nej, det gør jeg helt sikkert ikke, siger Jesper Jensen roligt til TV 2 SPORT.

Under VM er det meget forskelligt, hvilke skilte landstrænerne bærer. 19 landstrænere gør som Jesper Jensen og bærer et A-skilt, mens de resterende 13 landstrænere enten bærer et B- eller C-skilt.

Jesper Jensen løber ikke nogen stor risiko

På det officielle holdkort skal hver nation angive staben som official A, B, C, D, E og F. Danmark har fordelt skiltene således:

  • A: Jesper Jensen, cheftræner
  • B: Lars Jørgensen, assistenttræner
  • C: Christina Roslyng, team manager
  • D: Mikkel Hjuler, fysioterapeut
  • E: Michael Bruun, målmandstræner
  • F: Morten Storgaard, læge

I 2019 forklarede TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, at der grundlæggende kun er tale om en ekstra sikkerhedsforanstaltning, da det må siges at høre sig til sjældenhederne, at bænken bliver ramt af en udvisning.

- Bænken kan få gult kort og udvisninger, så det er sådan set bare i hvor høj grad, man dummer sig. Jeg kan ikke huske et tilfælde, hvor bænken har fået rødt kort, men det kan sagtens lade sig gøre.

- Hvis dommerne eller dommerbordet føler, der er uro, kan man straffe bænken. I grove tilfælde, hvor man overvejer et rødt kort, vil de dog ofte identificere den person, der eksempelvis har råbt noget særligt grimt, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Danmark har vundet de tre indledende gruppekampe sikkert. Nu venter tre kampe i mellemrunden mod Tyskland, Ungarn og Tjekkiet.

Se VM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.