Håndbold

Legende bliver landstræner for miniput

Didier Dinart skal forsøge at gøre Saudi Arabien klar til de asiatiske mesterskaber i 2022.

For næsten to år siden mistede Didier Dinart sit job som fransk landstræner.

Men nu skal den tidligere franske landsholdsstjerne igen stå i spidsen for et nationalmandskab. Det står klart, efter Dinart tirsdag blev præsenteret som ny landstræner for Saudi Arabiens håndboldherrer.

- Jeg er meget glad for den her kontrakt. Nu har vi svære opgaver foran os, siger Didier Dinart ifølge håndboldmediet Handball-World.

Franskmanden erstatter slovenske Boris Denic, der har stået i spidsen for saudiaraberne siden 2016.

Didier Dinart nåede inden afskedigelsen i januar 2020 at stå i spidsen for det franske håndboldlandshold i fire år. Her var han med til at vinde VM-guld i 2017, mens han også førte holdet til bronzemedaljer ved EM i 2018 og VM i 2019.

Ved EM for to år siden skuffede franskmændene og måtte forlade slutrunden efter mellemrunden. Det endte kort tid efter med at koste ham jobbet.

Lang vej til toppen for Saudi Arabien

Nu skal den 44-årige tidligere stregspiller så fokusere på at få succes med Saudi Arabien. En nation, der i håndboldmæssig forstand er langt fra det niveau, som Dinart har befundet sig på - både som spiller og træner.

Saudiaraberne har været med til VM ni gange i historiens løb, og en 19.-plads i 2013 og 2003 er landets bedste resultater. I 2021 var de ikke kvalificeret.

I januar 2022 skal Saudi Arabien være værter for de asiatiske mesterskaber, hvilket selvsagt bliver et stort mål for Didier Dinart og kompagni. Her skal de forsøge at hente en medalje for første gang i 10 år.

Som håndboldspiller havde Didier Dinart stor succes på det franske landshold, hvor han var med til at vinde både VM, EM og OL. Derudover har han vundet Champions League tre gange med sine respektive klubhold.