VM håndbold

Stor lettelse for nervøse VM-danskere

Sydkorea fik ikke et ben til jorden mod suveræne Danmark, som er videre til mellemrunden med maksimumpoint.

Det var ikke til at få øje på, men det sad i kroppen på nogle af de danske spillere.

Nervøsitet.

Efter storsejre og nærmest ingen modstand mod upåagtede Tunesien og Congo kom den første - på papiret - alvorlige VM-test mod Sydkorea mandag aften.

Vores forsvar står som en mur, og målmændene piller resten

Line Haugsted, landsholdsspiller

Men det endte med endnu en storsejr til rækken: 35-23.

- Vi fik sendt et godt signal til os selv og hele håndbold-Danmark. Jeg var sgu lidt nervøs inden kampen. Jeg vidste, det ville blive svært, siger Louise Burgaard til TV 2 SPORT.

- Congo og Tunesien var også modstandere, vi ikke er vant til at spille imod, og vi vidste, det ville blive en anden spillestil – bare tre niveauer højere (mod Sydkorea, red.). Alligevel lægger vi en god base og har en god ro gennem hele kampen.

Udover glæden over tredje VM-sejr i træk, som sender Danmark videre til mellemrunden med fire point, var der også forløsning hos Mie Højlund.

- Jeg er megalettet over, den ikke bliver tæt på nogen måde. Jeg er virkelig stolt af det her hold, og jeg er glad for den gejst, vi kommer ind i kampen med. Vi er virkelig tilfredse, siger hun.

- Vi har haft erfaring med Sydkorea om, at det godt kan gå galt. Vi har været favoritter i de første par kampe og levet op til det, så vi har ikke været helt sikre på, hvor vi stod. Jeg synes, det var en lettelse.

12-målssejren er den største nogensinde mod Sydkorea.

Med undtagelse af en kort periode i første halvleg var det danske forsvar stort set uigennemtrængeligt, og det lover godt for resten af turneringen, mener forsvarsgeneral Line Haugsted.

- Jeg synes, vores forsvar står som en mur, og målmændene piller resten. Jeg synes egentlig, vi er der, hvor vi skal være. Det bliver nogle andre modstandere og andre ting, vi skal gøre. Jeg er meget tryg i forsvaret.

I mellemrunden skal Danmark møde Ungarn, Tjekkiet og Tyskland. De to bedste nationer går videre til kvartfinalen.